Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Modriča vyšetrujú pre krivú výpoveď v procese s Mamičom

Luka Modrič, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Úrady obvinili funkcionára chorvátskeho klubu z daňových únikov a sprenevery, spolu s jeho bratom Zoranom a dvoma ďalšími osobami spreneverili v roku 2008 12 miliónov eur z klubovej pokladnice.

Záhreb 19. júna (TASR) - Chorvátskeho futbalistu v službách Realu Madrid Luku Modriča začali vyšetrovať pre krivú výpoveď v súdnom procese s bývalým riaditeľom Dinama Záhreb Zdravkom Mamičom.

Úrady obvinili funkcionára chorvátskeho klubu z daňových únikov a sprenevery, spolu s jeho bratom Zoranom a dvoma ďalšími osobami spreneverili v roku 2008 12 miliónov eur z klubovej pokladnice, okrem toho nezaplatili na daniach 1,6 milióna eur. Celkovo spreneverili pri hráčskych prestupoch viac ako 19 miliónov eur. Ako svedok vypovedal v kauze tiež Modrič. Pred súdom vysvetľoval finančné detaily dohody s Mamičom. Podľa jeho slov mal dohodu o zaplatení polovice prestupovej čiastky pri jeho odchode v roku 2008 z Dinama Záhreb do Tottenhamu Hotspur.

Modrič napokon zmenil detaily svojho pôvodného vyhlásenia, z tohto dôvodu začali chorvátskeho reprezentanta vyšetrovať. V prípade priznania viny mu hrozí pobyt za mrežami v dĺžke od šiestich mesiacov až do piatich rokov. Informovala agentúra DPA.