Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

VIDEO: Mourinha vytočila Conteho oslava po 4. góle: Bolo to ponižujúce

Tréner Chelsea Londýn Antonio Conte reaguje v nedeľňajšom zápase 9. kola anglickej Premier League Chelsea Londýn - Manchester United v Londýne 23. októbra 2016. Foto: TASR/AP

Manchester United prehral v šlágri anglickej Premier League na pôde londýnskej Chelsea 0:4.

Londýn 24. októbra (TASR) - Návrat na Stamford Bridge mal pre portugalského futbalového trénera Joseho Mourinha trpkú príchuť. Manchester United totiž prehral v šlágri anglickej Premier League na pôde londýnskej Chelsea 0:4. Bývalého kouča "The Blues" okrem hrubých chýb v obrane vytočila aj búrlivá oslava štvrtého gólu, ktorou sa prezentoval kormidelník domácich Antonio Conte.

"Tréner by nemal takto búrlivo oslavovať, keď je stav 4:0. Keby sa domáci ujali vedenia 1:0, tak nepoviem. Bolo to pre nás ponižujúce," citovala slová Mourinha agentúra AP. Conte svojmu kolegovi oponoval. "Ak chceme v športe potláčať emócie, zostaňme radšej doma a venujme sa niečomu inému, ako práci trénera," zdôraznil bývalý kouč talianskej reprezentácie a Juventusu Turín.



Mourinho stavil na pozornú defenzívu, no jeho taktika sa už v 1. minúte začala rúcať ako domček z karát, keď nedorozumenie Daleya Blinda s Chrisom Smallingom potrestal španielsky krídelník Pedro Rodriguez. Po ďalšom zaváhaní obrany "červených diablov" po rohovom kope zvýšil Gary Cahill na 2:0. Po zmene strán spečatili triumf Chelsea Eden Hazard s N'Golom Kantem.

Mourinho ani v najhoršom sne nepočítal s tým, že ManUtd inkasuje už po niekoľkých sekundách. "Ak idete do zápasu s premyslenou stratégiou, nemôžete si dovoliť inkasovať taký rýchly a lacný gól. Bol to jeden z tých zápasov, keď sme nášho súpera posadili na koňa bez toho, aby pre to niečo urobil. V obrane sme neuveriteľne kiksovali a za individuálne chyby sme tvrdo pykali," čertil sa "The Special One".

Conte bol spokojný, že výkony Chelsea majú stúpajúcu tendenciu. "Som veľmi rád, že sme zdolali priameho konkurenta v boji o popredné priečky. Lepší začiatok sme si ani nemohli želať. Boli sme rýchli pri práci s loptou a vytvorili sme si dostatok šancí, z ktorých rezultovali góly. Na hráčoch vidím počas tréningov obrovské zanietenie. Potešiteľné je, že ho dokážu preniesť aj do zápasov."