Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Mourinho podstúpil risk a tvrdí: Keď Abramovič povie choď, tak pôjdem

Futbalový tréner Jose Mourinho sa oficiálne vrátil do klubu Chelsea Londýn v pondelok 10. júna 2013. Foto: TASR/AP Photo

Päťdesiatdvaročný kouč vyhral majstrovské tituly s Portom, Interom Miláno aj Realom Madrid, Ligu majstrov s Portom a Interom Miláno.

Londýn 4. mája (TASR) - Tréner futbalistov Chelsea Londýn Jose Mourinho po zisku anglického titulu v nedeľu pre britskú BBC vyhlásil, že sa mu oplatil risk vrátiť sa na lavičku klubu zo Stamford Bridge. "The Blues" sa po výhre 1:0 nad Crystal Palace stali piaty raz v klubovej histórii šampiónmi Anglicka, tretíkrát po vedením charizmatického Portugalčana.

Tri kolá pred koncom súťaže majú Londýnčania pred druhým Manchestrom City nedostihnuteľný 13-bodový náskok a v Premier League je o majstrovi rozhodnuté. Chelsea v 110-ročnej klubovej histórii získala majstrovské tituly aj v sezónach 1954/55, 2004/05, 2005/06 a 2009/10.

"U nás v Portugalsku sa hovorí 'Nechoď späť tam, kde si bol predtým šťastný, lebo je to risk'. Je riskantné, ak sa vrátite tam, kde ste boli úspešní, lebo v hre je vaša prestíž. Riskol som to a môžem si povedať, že sme opäť majstri," citovala trénera klubu, ktorý patrí ruskému miliardárovi Romanovi Abramovičovi, BBC. "Ja som riziko podstúpil a som šťastný, že som získal pre klub tretí majstrovský titul desať rokov po prvom. Keďže som vyhral titul s dvoma generáciami po desiatich rokoch, cítim, že mám miesto v klubovej histórii Chelsea."

"Myslím, že sme každému ukázali, čo si futbal od tímu vyžaduje. Hrali sme fantastický útočný futbal, dominovali sme v držaní lopty. A tiež sme skvele bránili. V mojej krajine je ešte jedno porekadlo pre tých, ktorí teraz majú pretiahnuté tváre 'Psy brešú, ale karavána ide ďalej'," dodal "The Special One", ktorý už myslí najmä na budúcnosť. "Táto skupina hráčov vyhrala Ligový pohár aj titul. Je tu výzva. Toto nie je krajina, kde sa tituly ľahko obhajujú. Vieme, že to je ťažké a všetky ďalšie kluby prídu silnejšie. Ale pokúsime sa opäť vyhrať. Každá oslava je ako blesk, trvá päť minút, no ja už musím myslieť na nasledujúcu sezónu a pripraviť ju," citovala trénera majstra agentúra Reuters.

Päťdesiatdvaročný kouč vyhral majstrovské tituly s Portom, Interom Miláno aj Realom Madrid, Ligu majstrov s Portom a Interom Miláno. S Chelsea chce pridať aj ďalšie trofeje: "Budem tu tak dlho, pokiaľ pán Abramovič nepovie niečo iné. V deň, keď mi povie choď, pôjdem. Je to muž, ktorý s Chelsea vyhral všetky tituly. Niektorí hráči majú niektoré poháre, iné nie, niektorí tréneri vyhrali niektoré trofeje, ďalšie nie. Abramovič je jediný, kto vyhral všetko."