Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Mourinho zaplatil v Španielsku na daniach astronomickú sumu

Tréner Manchestru United Jose Mourinho Foto: TASR/AP

Agent portugalského futbalového trénera Jorge Mendes tak reagoval na správy európskych médií, podľa ktorých sa Mourinho a ďalší špičkoví koučovia a futbalisti mali úmyselne dopúšťať daňových podvodov.

Madrid 7. decembra (TASR) - Podľa agenta portugalského futbalového trénera Joseho Mourinha zaplatil jeho klient na daniach v Španielsku viac ako 26 miliónov eur. Jorge Mendes tak reagoval na správy európskych médií, podľa ktorých sa Mourinho a ďalší špičkoví koučovia a futbalisti mali úmyselne dopúšťať daňových podvodov.

Mendes prostredníctvom svojej firmy Gestifute zverejnil dokument s pečiatkou španielskych daňových úradov, ktorý dokazuje sumu zaplatenú Mourinhom. Portugalský kouč viedol Real Madrid v rokoch 2010-2013.

Mendesove služby agenta využíva aj ofenzívny líder Realu Madrid Cristiano Ronaldo. Aj jeho médiá obvinili, že podvádzal na daniach. "Cristiano bol pri platení daní vždy čestný a poctivý. Dokazuje to aj fakt, že v minulosti pôsobil už vo viacerých krajinách a nikdy nemal v tejto sfére problémy," uviedla firma Gestifute minulý týždeň.

Okrem Ronalda a Mourinha sa mali krátenia daní dopustiť mimo iných aj nemecký stredopoliar Arsenalu Londýn Mesut Özil či jeho krajan v službách Realu Toni Kroos.