Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Real Madrid mieri na MS klubov za obhajobou

Na snímke hráč Realu Madrid Gareth Bale. Foto: TASR/AP

Rozhodol o tom stredajší semifinálový zápas proti Al Džazíre, v ktorom španielsky majster otočil nepriaznivý polčasový stav 0:1.

Abú Zabí 14. decembra (TASR) - Real Madrid sa môže stať prvým tímom v histórii, ktorý vyhrá Majstrovstvá sveta klubov dvakrát za sebou. Rozhodol o tom stredajší semifinálový zápas proti Al Džazíre, v ktorom španielsky majster otočil nepriaznivý polčasový stav 0:1.

Rozhodnutie prišlo z kopačky Garetha Balea, ktorý na gól potreboval menej ako minútu od nástupu na trávnik. V 81. minúte Bale vystriedal Karima Benzemu a hneď pri svojom prvom dotyku s loptou napol sieť. "Bolo to skvelý okamih, ale najdôležitejšie bolo víťazstvo," povedal Bale a dodal, že sa po zranení ešte stále necíti v ideálnej forme. "Dlho som čakal, musím byť trpezlivý." Walesan odohral v tejto sezóne odohral iba 11 zápasov kvôli pretrvávajúcim svalovým problémom.

Real mal zápas od začiatku pod kontrolou, ale brankár Ali Khaseif predviedol niekoľko skvelých zákrokov predtým, kým sa zranil. V druhom polčase ho nahradil Al Sennani. V zápase bol dvakrát použitý aj štatút videorozhodcu. Po prvý raz pri góle Casemira v 30. minúte. Brazílsky rozhodca Sandro Meira Ricci najskôr uznal gól, no ten vzápätí po preštudovaní videa zrušil pre ofsajd Benzemu. "Zavedenie videorozhodcu je niečo, čo ja neovplyvním, ale myslím si, že bez neho je futbal lepší," podotkol Bale. Na konci prvého dejstva poslal zástupcu Spojených arabských emirátov do vedenia Romarinho a v druhom polčase strelil druhý gól hostí Moubarak Boussoufa. Aj v tomto prípade však video odhalilo ofsajdové postavenie strelca gólu. Madridčania potom svoju prevahu korunovali vyrovnávajúcim gólom Ronalda a neskôr víťazným zásahom Balea. Ešte predtým opečiatkoval dvakrát za sebou konštrukciu bránky Benzema. 

Obhajca trofeje Real sa pokúsi o tretí triumf na MS klubov v priebehu uplynulých štyroch rokov. Vo finále sa stretne v sobotu 16. decembra s brazílskym Gremiom Porto Alegre. Al Džazíru čaká v súboji o bronz mexický tím CF Pachuca.