Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Kvalifikácia na MS: Anglicko stále bez prehry, Litvu zdolalo 2:0

Jermain Defoe. Foto: TASR/AP

Ako jediný tím v európskej časti prebiehajúcej kvalifikácii ešte neinkasoval ani jeden gól.


Bratislava 26. marca (TASR) - Anglickí futbaloví reprezentanti zvíťazili v nedeľňajšom zápase "slovenskej" F-skupiny kvalifikácie MS 2018 nad Litvou 2:0. Albión tak pokračuje bez prehry a figuruje na čele skupiny, keď v piatich dueloch nazbieral 13 bodov. Ako jediný tím v európskej časti prebiehajúcej kvalifikácii ešte neinkasoval ani jeden gól.

Angličania od začiatku duelu na ihrisku dominovali a prvý gól zaznamenali v 22. minúte. Raheem Sterling potiahol loptu do šestnástky, krížnou prihrávkou našiel Jermaina Defoea a ten z prvej namieril presne. Druhý gól pridal po hodine hry Jamie Vardy, ktorému priťukol loptu v šestnástke za obranu Adam Lallana.

Anglicko neprehralo v kvalifikácii od októbra 2009, odvtedy vyhralo 26 a remizovalo osem zápasov. Pre tridsaťštyriročného Defoea to bol prvý gól po viac ako štyroch rokoch v reprezentácii, kam ho tréner povolal po troch rokoch.

Nemci si v C-skupine v Baku poradili s Azerbajdžanom 4:1. Síce inkasovali prvý gól v prebiehajúcej kvalifikácii, no strelili ich už 20 a s piatimi výhrami z piatich duelov kraľujú tabuľke. O dva góly sa postaral Andre Schürrle, ďalšie pridali Thomas Müller a Mario Gomez. Za domácich napol sieť Dimitrij Nazarov. V ďalšom zápase skupiny si Česi schuti zastrieľali na pôde San Marína, ktorému nasúkali šesť presných zásahov. Po dva strelili Vladimír Darida a Antonín Barák, po jednom pridali Theodor Gebre Selassie a Michael Krmenčík.

Arménsko zdolalo v E-skupine Kazachstan 2:0. Stav bol dlho nerozhodný, no v 64. minúte videl Sergij Malij červenú kartu a domáci využili presilovku gólmi Henrika Mchitarjana a Arasa Özbiliza.

C-skupina:
/Baku/
Azerbajdžan - Nemecko 1:4 (1:3)
Góly: 31. Nazarov - 19. a 81. Schürrle, 36. Müller, 45. Gomez

/Serravalle/
San Maríno - Česko 0:6 (0:5)
Góly: 17. a 24. Barák, 19. a 77. Darida (druhý z 11m), 26. Gebre Selassie, 43. Krmenčík

E-skupina:
/Jerevan/
Arménsko - Kazachstan 2:0 (0:0)
Góly: 73. Mchitarjan, 75. Özbiliz, ČK: 64. Malij (Kaz.)

F-skupina:
/Londýn/
Anglicko - Litva 2:0 (1:0)
Gól: 22. Defoe, 66. Vardy, ŽK: Rashford - Vaitkunas, Žulpa, rozhodovali: Buquet - Cano, Debart (všetci Fr.)

Anglicko: Hart - Walker, Keane, Stones, Bertrand - Lallana, Dier, Alli - Oxlade-Chamberlain, Defoe (60. Vardy), Sterling (60. Rashford)

Litva: Šetkus - Vaitkunas, Kijanskas, Klimavičius, Slavickas - Kuklys, Žulpa - Novikovas (54. Grigaravičius), Slivka (87. Paulius), Černych - Valskis (74. Matulevičius)