Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Baráž o MS: Chorvátsko postúpilo na svetový šampionát v Rusku

Na snímke uprostred naľavo dole hráč Chorvátska Nikola Kalinič strieľa na bránu v 1. zápase európskej baráže MS 2018 vo futbale Chorvátsko - Grécko. Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Chorvátsko je jedenáste európske mužstvo, ktoré sa prebojovalo na záverečný turnaj. Zachovalo si stopercentnú úspešnosť v barážach MS.

Pireus 13. novembra (TASR) - Chorvátska futbalová reprezentácia sa stala ďalším účastníkom majstrovstiev sveta 2018 v Rusku. V nedeľňajšej odvete európskej baráže remizovala v Grécku 0:0, čo jej po domácom víťazstve 4:1 v prvom stretnutí pohodlne stačilo na postup.

Chorvátsko je jedenáste európske mužstvo, ktoré sa prebojovalo na záverečný turnaj (Rusko ako organizátor malo účasť istú). Zachovalo si stopercentnú úspešnosť v barážach MS, touto cestou sa kvalifikovalo na šampionáty do Francúzska 1998, kde získalo bronz, aj Brazílie 2014, v oboch prípadoch cez Island. Grécko uspelo v minulých dvoch edíciách, keď najskôr vyradilo Ukrajinu a o štyri roky neskôr zdolalo Rumunsko. Nestalo sa prvým európskym tímom, čo sa v baráži prepracoval na tri MS za sebou.



Kvalifikácia MS 2018 - európska baráž



odveta:

Grécko - Chorvátsko 0:0

Rozhodoval: Kuipers (Hol.), ŽK: Tachtsidis (Grécko)

zostavy a striedania:

Grécko: Karnezis - Torosidis, Manolas, Papastathopoulos, Retsos - Tziolis, Tachtsidis - Christodoulopoulos (59. Fortounis), Zeca, Bakasetas (59. Gianniotas) - Mitroglou (80. Pelkas)

Chorvátsko: Subašič - Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinič - Rakitič, Brozovič - Mandžukič, Modrič (90.+1 Mitrovič), Perišič (86. Rebič) - Kalinič (78. Kramarič)

/prvý zápas 1:4, Chorvátsko postúpilo na MS 2018/



Účastníci MS 2018



Rusko (organizátor)

Afrika (5): Nigéria, Senegal, Egypt, Maroko, Tunisko

Európa (11): Francúzsko, Portugalsko, Nemecko, Srbsko, Poľsko, Anglicko, Španielsko, Belgicko, Island, Švajčiarsko, Chorvátsko

Južná Amerika (4): Brazília, Uruguaj, Argentína, Kolumbia

Severná a Stredná Amerika a Karibik (3): Mexiko, Kostarika, Panama

Ázia (4): Irán, Kórejská republika, Japonsko, Saudská Arábia