Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Reprezentant Ďurica pred zápasom: Malta je nepríjemný súper

Ján Ďurica Foto: TASR

Slováci v kvalifikácii po prehrách 0:1 s Anglickom a Slovinskom oživili nádej na postup na svetový šampionát v Rusku v ďalších dvoch jesenných zápasoch, keď v Trnave zdolali Škótsko 3:0 a Litvu 4:0.

Senec 20. marca (TASR) - Na zraze slovenskej futbalovej reprezentácie pred kvalifikačným zápasom na Malte sa spoluhráči z tureckého Trabzonsporu Ján Ďurica a Matúš Bero zhodli, že najbližší súper ľahkou korisťou naisto nebude. Obaja by radi preniesli pohodu a úspešné výsledky z klubu aj do národného tímu, ktorý v kvalifikácii MS 2018 zabojuje v nedeľu v Ta'Qali o dôležité body do tabuľky F-skupiny.

Štart skúseného Ďuricu je však ohrozený. V polovici februára utrpel zranenie kolena a odvtedy pauzuje. "Mal som natrhnutý bočný väz a koleno ešte potrebuje niekoľko dní. Uvidíme ako to bude v pondelok, utorok, stredu, ako to bude potom vyzerať. Na konečný verdikt si budem musieť počkať," vravel pred médiami Ďurica. Aj keby proti Malte nemohol nastúpiť, zo zápasu proti ostrovnému tímu očakáva víťazstvo. "Čakám od nás víťazstvo, ale ľahké to nebude. Malta je nepríjemný súper, hrali sme s nimi dva-tri roky dozadu priateľský zápas, v Žiline sme vyhrali 1:0. Malta ukázala, že je nepríjemná, veď Angličania tam vyhrali iba 1:0. Bude to ťažký zápas, ale favoritom sme my a musíme to potvrdiť," pokračoval. Outsider je zatiaľ v tabuľke bez bodu posledný. "Jedna vec je štatistika, ale na ihrisku sa bude diať niečo iné a my to musíme zvládnuť," dodal Ďurica.

Problémy s kolenom mal aj Bero, ktorý sa po operácii meniskusu vrátil do zostavy Trabzonsporu pred mesiacom. Odvtedy z piatich duelov zasiahol do troch, v sobotu proti Galatasarayu odohral záverečných sedem minút. "V prvom rade som rád, že som po zranení konečné zdravý. Bohužiaľ, ešte nie som v optimálnej forme a nedostal som sa k väčšej zápasovej minutáži. Ale nestrácam na duchu, stále tvrdo trénujem a verím, že ten môj čas znova príde," zaželal si Bero. Pred stretnutím na Malte tvrdí, že ľahký súper v európskom futbale už neexistuje: "V dnešnej dobe už každé jedno mužstvo vie hrať futbal a takisto to je aj na Malte. Ale zápas bude najmä o nás a o našich kvalitách. Keď sa v hlavách správne nastavíme, tak ten zápas zvládneme."

Pred zajtrajším vyhlásením ankety Futbalista roka 2016 majú obaja čo sa týka mena víťaza jasno. "Myslím, že vyhrá Marek Hamšík, pretože v reprezentácii aj v klube potvrdil, že patrí medzi tých najlepších," tipol si Ďurica, ktorého doplnil Bero: "Pre mňa osobne každý jeden z týchto chalanov sú skvelí, veľmi kvalitní hráči. Myslím, že vyhrá Marek Hamšík, pretože už je veľmi dlho extratrieda."

Slováci v kvalifikácii po dvoch identických prehrách 0:1 s Anglickom a Slovinskom oživili nádej na postup na svetový šampionát v Rusku v ďalších dvoch jesenných zápasoch, keď v Trnave zdolali Škótsko 3:0 a Litvu 4:0. Po štyroch zápasoch im patrí 3. miesto v tabuľke F-skupiny so ziskom šiestich bodov. Lídrom je Anglicko s 10 bodmi a skóre 6:0, druhé Slovinsko nazbieralo v doterajšom priebehu osem bodov. Malta, ktorá je najbližším súperom Slovenska, sa s nulou v bodovej kolónke krčí na chvoste tabuľky.