Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

KVALIFIKÁCIA MS: Jarolím na záver strateného boja o MS s 1 nováčikom

Tréner Karel Jarolím. Foto: TASR/Michal Svítok

Česi prehrali posledné dva zápasy s Nemeckom (1:2) a v Severnom Írsku (0:2), čím definitívne stratili možnosť kvalifikovať sa na svetový šampionát do Ruska.

Praha 26. septembra (TASR) - Tréner českej futbalovej reprezentácie Karel Jarolím zverejnil nomináciu národného výberu na posledné dva kvalifikačné zápasy MS 2018. Česi sa predstavia 5. októbra v Azerbajdžane a o tri dni neskôr doma proti San Marínu uzatvoria neúspešnú kvalifikáciu.

Česi prehrali posledné dva zápasy s Nemeckom (1:2) a v Severnom Írsku (0:2), čím definitívne stratili možnosť kvalifikovať sa na svetový šampionát do Ruska.

Jediným nováčikom v českom výbere je Šimon Falta z Olomouca. Do kádra sa po krátkej absencii vracajú Jakub Brabec, Antonín Barák a Michal Škoda.

Nominácia ČR na zápasy C-skupiny kvalifikácie MS 2018 proti Azerbajdžanu a San Marinu:

brankári: Tomáš Koubek (Stade Rennes), Jiří Pavlenka (Werder Brémy), Tomáš Vaclík (FC Bazilej)
obrancovia: Jan Bořil (Slavia Praha), Theodor Gebre Selassie (Werder Brémy), Pavel Kadeřábek (TSG 1899 Hoffenheim), Tomáš Kalas (FC Fulham), Filip Novák (FC Midtjylland), Marek Suchý (FC Bazilej), Jakub Brabec (KRC Genk), Michael Lüftner (FC Kodaň)
stredopoliari: Vladimír Darida (Hertha Berlín), Bořek Dočkal (Che-nan Ťien-jie), Jakub Jankto, Antonín Barák (obaja Udinese Calcio), Jan Kopic (Viktoria Plzeň), Tomáš Souček, Jaromír Zmrhal, Josef Hušbauer (všetci Slavia Praha), Šimon Falta (Sigma Olomouc)
útočníci: Jan Kliment (Bröndby Kodaň), Michael Krmenčík (Viktoria Plzeň), Milan Škoda (Slavia Praha)