Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Šport

KVALIFIKÁCIA MS: Nemci proti San Marínu s Gündoganom i Gomezom

Nemecký futbalista Mario Gomez. Foto: TASR/AP

Löw nemôže okrem Neuera počítať ani s Julianom Brandtom, ktorého vyradilo vírusové ochorenie, trio Jerome Boateng, Julian Draxler a Toni Kroos vynechá duel pre zranenia.

Rimini 10. novembra (TASR) - Chorého Manuela Neuera nahradí v nemeckej bránke v piatkovom zápase C-skupiny kvalifikácie MS 2018 proti futbalistom domáceho San Marína Marc-Andre ter Stegen z FC Barcelona. Na striedačke bude pripravený Bernd Leno, ktorý by mal stáť medzi žrďami zasa v prípravnom stretnutí proti Taliansku, ktoré sa hrá o štyri dni neskôr v Miláne.

Tréner úradujúcich majstrov sveta Joachim Löw plánuje dať v piatok v Serravalle od začiatku príležitosť aj Ilkayovi Gündoganovi a Mariovi Gomezovi. Na štvrtkovej tlačovej konferencii prezradil, že väčšinu otáznikov v základnej jedenástke má vyriešených a uvažuje už iba o obsadení dvoch-či troch postov. Löw nemôže okrem Neuera počítať ani s Julianom Brandtom, ktorého vyradilo vírusové ochorenie, trio Jerome Boateng, Julian Draxler a Toni Kroos vynechá duel pre zranenia. Informáciu priniesla agentúra DPA.

Nemci vedú kvalifikačnú C-skupinu s plným počtom deviatich bodov a suverénnym skóre 8:0. San Maríno je bez bodu na poslednom šiestom mieste (1:9).