Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

KVALIFIKÁCIA MS: Pečovský debutantovi Holúbekovi veľa radiť nemusel

Na snímke slovenský futbalista Viktor Pečovský Foto: TASR/Michal Svítok

Dvadsaťpäťročný stredopoliar Holúbek sa spoľahlivými výkonmi v drese majstrovského Trenčína dostal do hľadáčika reprezentačných koučov.

Bratislava 30. augusta (TASR) - Veľké rady mu síce nedával, ale čo to mu o internom prostredí v slovenskej futbalovej reprezentácii prezradil. Skúsený stredopoliar Viktor Pečovský z MŠK Žilina jeho novému klubovému a najnovšie už aj reprezentačnému spoluhráčovi Jakubovi Holúbekovi môže pomôcť k plynulejšiemu etablovaniu v tíme trénera Jána Kozáka.

Dvadsaťpäťročný stredopoliar Holúbek sa spoľahlivými výkonmi v drese majstrovského Trenčína dostal do hľadáčika reprezentačných koučov. Za slovenskú 21-ku má na konte 9 súbojov, v áčku je ale ľavonohý univerzál úplným nováčikom. Po jeho letnom prestupe do Žiliny, kde sa stretol s Pečovským, prišla aj pozvánka do najcennejšieho dresu. "Samozrejme, Viktora som sa pýtal na niektoré veci, čo ma tu asi čaká. Čo to mi povedal, takže som rád, že sme tu dvaja z klubu," odpovedal Holúbek na zraze v Senci aj na otázku, či ho 33-ročný spoluhráč (34 štartov za SR-pozn.) uviedol do prostredia osemfinalistu EURO vo Francúzsku. "Jakub sa ma pýtal viaceré veci, snažil som sa mu povedať, čo som mohol. Ale zasa nejaké veľké rady to neboli, predsa len už je to pomerne skúsený futbalista," reagoval na rovnakú otázku aj Pečovský.

Slovákov čaká v nedeľu kvalifikačná ouvertúra o postup na MS 2018 proti súperovi z rangu najsilnejších - Anglicku. Kozák oproti letnému EURO vo Francúzsku, kde Slováci s Angličanmi v skupine remizovali bez gólov, urobil v tíme deväť zmien. Pre debutanta bude možnosť na vlastné oči sledovať, a možno aj na vlastnej koži okúsiť hru hráčov favorita kvalifikačnej F-skupiny, veľkým zážitkom. "Anglicko je kolíska futbalu. Zápas s nimi na EURO sme si pozreli ešte spolu s chalanmi v Trenčíne. Jeho hráčov som doteraz videl len v televízii, teraz by som mohol proti nim nastúpiť. Je to kvalitný súper, má veľa hviezd, ale šanca proti nim je, zápas sa vždy začína od stavu 0:0," dodal Holúbek.