Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pekarík pred zápasom na Malte: Musíme to zvládnuť

Na snímke slovenský futbalový reprezentant Peter Pekarík počas brífingu s novinármi na zraze slovenskej futbalovej repezentácie pred kvalifikačným zápasom na MS 2018 s Maltou, 20. marca 2017 v Senci. Foto: TASR/Martin Baumann

Kvalifikačný duel F-skupiny o postup na MS 2018 je na programe v nedeľu 26. marca v Ta'Qali.

Bratislava 21. marca (TASR) - Peter Pekarík verí, že slovenská futbalová reprezentácia nadviaže na úspešné výsledky zo záveru minulého roka a na Malte potvrdí úlohu favorita. Duel F-skupiny kvalifikácie MS 2018 je na programe v nedeľu 26. marca v Ta'Qali.

Od zápasu na pôde ostrovného súpera obranca Herthy Berlín nečaká nič ľahké. "Prestávka bola dlhšia, naposledy sme sa videli v novembri. Všetci hráči sa na zraz tešili. Verím, že nadviažeme na úspešné výsledky, ktoré sme dosiahli proti Škótsku a Litve. Na Malte nás nečaká nič ľahké. Vytrápili sa tam aj iné mužstvá. Budeme sa musieť zodpovedne pripraviť, pretože doma budú Malťania ešte húževnatejší a budú sa biť o dobrý výsledok," povedal 30-ročný krajný obranca. Slovákom velí vyhrať nielen kvalita kádra, ale aj tabuľkové postavenie. "Každý z nás pozná situáciu v tabuľke. Vieme, že keď chceme pomýšlať na postup, tento zápas musíme zvládnuť. Po Malte ideme na Litvu, ak by sme tieto súboje zvládli, naša pozícia v tabuľke sa ešte vylepší," pokračoval.

Pekarík figuroval v zostave Slovenska v septembri 2014, keď zverenci Jána Kozáka zdolali Maltu v prípravnom zápase v Žiline 1:0. "Spomínam si na to veľmi dobre, pretože po tomto dueli sme odštartovali výbornú kvalifikáciu na EURO 2016. V Žiline sme dlhý čas nevedeli vyhrať a proti Malte sme tú sériu zlomili. Spomienky sú príjemné, i keď to bol náročný a ťažký zápas. Bránu súpera sme dobýjali celých deväťdesiat minút a zlomiť obranný val Malty nebolo jednoduché. Niečo podobné očakávam aj teraz," zdôraznil 73-násobný reprezentant.

Do národného tímu by si rád preniesol pohodu z klubového pôsobenia. Jeho Hertha figuruje v tabuľke nemeckej Bundesligy na piatom mieste a atakuje miesta zaručujúce účasť v Lige majstrov. Pekarík patrí medzi kľúčových hráčov tímu maďarského kouča Pála Dárdaia. V deviatich jarných dueloch absolvoval kompletnú minutáž, 120 minút pridal aj v pohárovom stretnutí proti Borussii Dortmund. "Atmosféra v klube je výborná. Ambície mužstva boli skončiť do šiesteho miesta, momentálne sme na piatej pozícii a po reprezentačnej prestávke privítame štvrtý Hoffenheim. Ak by sme tento zápas zvládli, môžeme pomýšlať aj na vyššie priečky. Takže spokojnosť zatiaľ je. Čaká nás ešte deväť náročných zápasov. Verím, že ich zvládneme a ten cieľ naplníme," vravel.

Pred utorkovým slávnostným vyhlásením ankety Futbalista roka 2016 má podobne ako väčšina jeho kolegov z reprezentácie o mene víťaza jasno. "Môj tip je Marek Hamšík, pretože prvenstvo si zaslúži nielen za výborné výkony v klube, ale aj v reprezentácii. Takže tipujem jeho," povedal Pekarík a dodal: "Ja osobne som rád, že som sa opäť dostal do prvej desiatky. Určite to pre mňa veľa znamená, že som sa dostal medzi desať najlepších na Slovensku."