Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

KVALIFIKÁCIA MS: Petkovič po výhre nad Portugalskom: Ešte deväť duelov

Vladimir Petkovič Foto: TASR/AP

Prekvapenie na úkor favorita sa konalo v Bazileji, kde futbalisti Švajčiarska v úvode kvalifikácie MS 2018 zdolali úradujúcich európskych šampiónov z Portugalska 2:0.

Bratislava 7. septembra (TASR) - Prekvapenie na úkor favorita sa konalo v Bazileji, kde futbalisti Švajčiarska v úvode kvalifikácie MS 2018 zdolali úradujúcich európskych šampiónov z Portugalska 2:0. O góly sa na Štadióne sv. Jakuba ešte v prvom polčase postarali reprezentačný Breel Embolo a Admir Mehmedi.

Helvéti využili fakt, že súper nastúpil bez svojej najväčšej hviezdy Cristiana Ronalda. Ofenzívny klenot Realu Madrid si doliečuje zranenie kolena z finálového duelu EURO 2016 a stále čaká na tohtosezónny debut. Hostia boli bez svojho lídra najmä v prvom polčase bezzubí, po zmene strán trafil Nani iba žrď.

Domáci kouč Vladimir Petkovič po výhre nad favoritom tlmil eufóriu. "Najdôležitejšie bolo, že na rozdiel od predchádzajúcej kvalifikácie sme začali cyklus úspešne. Dnes sme dosiahli cenné víťazstvo, ale čaká nás ešte deväť náročných duelov," uviedol Petkovič. Švajčiari nastúpili proti súperovi 72 dní po tom, ako na EURO 2016 vypadli s Poľskom. "Mužstvo už za takú krátku dobu ukázalo progres a to ma teší. Výsledok obletí celý kontinent a nám zdvihne sebavedomie," dodal.

Portugalci, ktorým okrem Ronalda chýbal aj stredopoliar Renato Sanches, zaznamenali pod vedením trénera Fernanda Santosa vôbec prvú prehru v súťažných zápasoch. "Súperovi gratulujem k výsledku, vyhral zaslúžene," stroho hodnotil duel kouč Portugalska.

Za Švajčiarsko sa v tabuľke B-skupiny zaradilo Lotyšsko po výhre 1:0 v Andorre. Rozpačitý výkon predviedli Maďari, ktorí po úspešnom vystúpení na EURO 2016 len remizovali v Tórshavne s domácimi Faerskými ostrovmi 0:0.