Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Rusnáka prekvapil vyhadzov trénera v klube, z Malty chce tri body

Albert Rusnák, archívna snímka. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Hoci šancu v základnej zostave pravdepodobne dostanú iní hráči, legionár amerického tímu Real Salt Lake už samotnú príležitosť nasávať "repreatmosféru" vníma pozitívne.

Senec 23. marca (TASR) - Patrí k nastupujúcej generácii slovenskej futbalovej reprezentácie. Dvadsaťdvaročný ofenzívny stredopoliar Albert Rusnák dostal dôveru kormidelníka národného tímu Jána Kozáka, ktorý ho zaradil do nominácie na nedeľňajší zápas kvalifikácie MS 2018 na pôde outsidera F-skupiny Malty.

Hoci šancu v základnej zostave pravdepodobne dostanú iní hráči, legionár amerického tímu Real Salt Lake už samotnú príležitosť nasávať "repreatmosféru" vníma pozitívne. "Základ je podávať kvalitné výkony v klube. Moja úloha je poctivo trénovať, aby som sa dostal do zostavy. Keď dostanem šancu, budem sa snažiť podať na ihrisku čo najlepší výkon," povedal na štvrtkovom mediálnom termíne Rusnák, ktorý v januári zamieril do USA z holandského Groningenu.

Pôsobenie v zámorskej MLS si užíva, zatiaľ odohral všetky tri zápasy Major League Soccer (MLS) na poste podhrotového stredopoliara. "Výsledkovo sa nám zatiaľ nedarí. Získali sme v troch kolách jediný bod, na čo doplatil vyhadzovom náš tréner Jeff Cassar, ktorý bol v klube jedenásť rokov. Je to prekvapujúca informácia, ale moja pozícia sa po jeho odchode nemení. Čo sa týka jeho nástupcu, spomínajú sa mená ako Claudio Ranieri, Jürgen Klinsmann, prípadne tréner nášho B-tímu. Uvidíme, kto mužstvo prevezme. Klub funguje na vysoko profesionálnej úrovni, na každú pozíciu je tam jeden človek," pochvaľoval si Rusnák, ktorý si zvykol aj na dlhé letecké presuny. "Ubehnú rýchlo, s týmto problém nemám. Vždy si v lietadle nájdem nejakú zábavku, prípadne si pospím. V USA som sa zabýval, na naše domáce zápasy býva 20-tisícový štadión vypredaný a liga má kvalitu. Naším cieľom je dostať sa do play off. Sezóna sa ešte len začala, verím, že začneme zbierať body a vyhrávať," želal si Rusnák.

V národnom tíme podľa neho vládne pred nedeľňajším zápasom s Maltou výborná nálada. "Verím, že si z Malty prinesieme tri body. Veľmi dôležité bude streliť prvý gól. Čím skôr sa nám to podarí, tým lepšie pre nás. Súper bude brániť a hrať na rýchle protiútoky. Musíme hrať rozumne," uviedol Rusnák, ktorý si premiérový štart v najcennejšom drese pripísal v novembrovom prípravnom zápase v Rakúsku (0:0).

Slováci po dvoch identických prehrách 0:1 s Anglickom a Slovinskom oživili nádej na postup na svetový šampionát v Rusku v ďalších dvoch jesenných zápasoch, keď v Trnave zdolali Škótsko 3:0 a Litvu 4:0. Po štyroch zápasoch im patrí 3. miesto v tabuľke F-skupiny so ziskom šiestich bodov. Lídrom je Anglicko s 10 bodmi a skóre 6:0, druhé Slovinsko nazbieralo v doterajšom priebehu osem bodov. Malta, ktorá je najbližším súperom Slovenska, sa s nulou v bodovej kolónke krčí na chvoste tabuľky.