Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Futbalistky SR začnú boj o MS 2019 na pôde favorizovaných Nóriek

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Výber trénera Zsolta Pakuszu sa v 3. kvalifikačnej skupine okrem týchto súperov skonfrontuje aj s Írskom a Holandskom.

Bratislava 18. septembra (TASR) - Slovenské futbalistky vstúpia v utorok 19. septembra do kvalifikácie MS 2019 vo Francúzsku duelom v nórskom Sarpsborgu proti domácemu favoritovi. Nórky už prvý zápas majú za sebou, zdolali v ňom minulý týždeň tiež doma Severné Írsko 4:1. Výber trénera Zsolta Pakuszu sa v 3. kvalifikačnej skupine okrem týchto súperov skonfrontuje aj s Írskom a Holandskom.

Slovensko pri žrebe kvalifikácie figurovalo vo 4. výkonnostnom koši. Jeho ambíciou v boji o MS tak bude najmä pokúsiť sa o nejaký prekvapujúci výsledok. "Zloženie je náročné, ale nič iné sme ani neočakávali. Tímy zo štvrtého koša čakajú minimálne tri tímy s vyšším rankingom a tak sú ďalšie úvahy bezpredmetné. My sa chceme koncentrovať na seba. Na náš rast, progres a pokúsime sa papierovým favoritom čo najviac priblížiť a vyrovnať. Samozrejme, pokúsime sa aj v takýchto zápasoch súperky zdolať a zabojovať o čo najlepší výsledok," citoval oficiálny web SFZ reprezentačného trénera Pakuszu.

Úvodný duel je na programe už v utorok 19. septembra na horúcej pôde v Nórsku. "V rámci prípravy na tento zápas sme chceli odohrať minimálne jeden prípravný duel, no nepodarilo sa nám nájsť vhodného súpera a tak sme zvolili model prípravy v domácom prostredí. Aj preto sme nominovali do Senca dvadsaťdva hráčok do poľa a dve brankárky, disponujeme tak dvomi kompletnými jedenástkami. V Nórsku môžeme napísať na súpisku iba osemnásť mien. Myslím si, že obe strany majú svoje problémy ohľadom kádra. Do kvalifikácie vstúpime bez dlhodobo zranenej Feckovej, Zdechovanovej, pred zrazom sa nám zranila Briššová a zatiaľ iba individuálne trénuje uzdravujúca sa Ondrušová. Pre nás sú to pred stretnutím proti mimoriadne silnému súperovi limitujúce okolnosti. Športovo treba priznať, že favorit zápasu je jasný, my sa pokúsime nielen narúšať akcie domácich hráčok, ale hrať otvorený futbal a zabojovať o dobrý výsledok," dodal.

Výkop zápas je na programe o 17.55 SELČ, ako hlavná rozhodkyňa ho povedie Sofia Karagiorgiová z Cypru. Slovenky sa zápase v Nórsku predstavia najbližšie doma 24. októbra v seneckom NTC proti Írkam.

3. kvalifikačná skupina o postup na MS 2019, utorok 19. septembra:

Sarpsborg
Nórsko - SR /17.55 SELČ, rozhoduje: Karagiorgiová (Cyp.)/

Lurgan
Severné Írsko - Írsko /20.30, Budimirová (Chor.)/

Tabuľka:

1. Nórsko 1 1 0 0 4:1 3
2. Sev. Írsko 1 0 0 1 1:4 0
3. SLOVENSKO 0 0 0 0 0:0 0
Holandsko 0 0 0 0 0:0 0
Írsko 0 0 0 0 0:0 0