Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Talianom hrozí absencia na MS, Bonucci: V odvete ako o život

Talianski futbalisti Graziano Pelle (vľavo) a Leonardo Bonucci počas tréningu. Foto: TASR/AP

V prvom zápase európskej baráže MS 2018 totiž prehrali v Štokholme s domácimi Švédmi 0:1.

Štokholm 11. novembra (TASR) - Talianskej futbalovej reprezentácii hrozí, že po 60 rokoch bude chýbať na svetovom šampionáte. V prvom zápase európskej baráže MS 2018 totiž prehrala v Štokholme s domácimi Švédmi 0:1.

Striedajúci Jakob Johansson dosiahol jediný gól tečovanou strelou v 61. minúte, keď bol na trávniku iba štyri minúty. Odveta sa odohrá v pondelok 13. novembra od 20.45 h v Miláne. Talianom v nej bude chýbať stredopoliar Marco Verratti po tom, ako videl v Štokholme žltú kartu.

"Squadra azzurra" toho veľa neukázala, najväčšiu šancu si utvorila v 70. minúte, keď Matteo Darmian z diaľky trafil žrď. Okrem toho stojí za zmienku už iba hlavička Andreu Belottiho v 6. minúte. Naopak, hostia mohli byť radi, že si vezú zo Švédska iba jednogólovú prehru. Domáci hrozili najmä zo štandardných situácií, hneď v úvode zahrávali niekoľko nebezpečných priamych kopov. "Remíza bola maximum, v čo sme mohli dúfať vzhľadom na to, čo sme ukázali na ihrisku," priznal tréner Talianska Gian Piero Ventura. "Súper hral fyzickým štýlom, ale to nás neospravedlňuje. Musíme sa poučiť z chýb, ktoré sme spravili. Očakávam, že to bude v odvete na San Sire veľký zápas a že sa kvalifikujeme na šampionát. Musíme byť rýchlejší, bojovať a hrať ako o život," nechal sa počuť obranca Leonardo Bonucci.

Severania veria, že výsledok 1:0 im dal sľubné predpoklady na postup do Ruska. "Musíme sa v Miláne sústrediť na náš výkon. Vieme, čo nás čaká. Bude to ťažký duel, no veríme vo svoje schopnosti a chceme potvrdiť naše ambície," citovala agentúra DPA útočníka Marcusa Berga.

Taliansko nechýbalo na svetovom šampionáte od roku 1958, v Rusku však zatiaľ absentuje ako jediný z predchádzajúcich držiteľov titulu. V kvalifikačnej skupine skončilo za Španielskom. Švédsko, ktoré sa umiestnilo za Francúzskom, si v aktuálnom cykle udržalo domácu nezdolanosť. V baráži MS 2014 prehralo s Portugalskom, Taliansko postúpilo v dvojzápase na MS 1998 cez Rusko.