Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

KVALIFIKÁCIA MS: V slovinskom kádri na zápas so SR prevaha legionárov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Jediným nováčikom v kádri je stredopoliar Aleks Pihler z NK Maribor, iba päť hráčov pôsobí v kluboch z najvyššej domácej súťaže.

Ľubľana 29. septembra (TASR) - Tréner slovinskej futbalovej reprezentácie Srečko Katanec nominoval 25 hráčov na blížiaci sa dvojzápas F-skupiny kvalifikácie MS 2018 so Slovenskom (8. októbra o 20.45 SELČ v Ľubľane) a Anglickom (11. októbra o 20.45 SELČ v Ľubľane). Jediným nováčikom v kádri je stredopoliar Aleks Pihler z NK Maribor, iba päť hráčov pôsobí v kluboch z najvyššej domácej súťaže.

Slovinci sa budú spoliehať na brankársku jednotku Atletica Madrid Jana Oblaka, ktorý si v súboji so zverencami Jána Kozáka môže pripísať na konto jubilejný desiaty štart v najcennejšom drese. Okrem neho patria medzi opory slovinského tímu dvaja legionári pôsobiaci v Chieve Verona - už 34-ročný stopér Boštjan Cesar, ktorý je s 92 medzištátnymi zápasmi rekordérom národného tímu, a krídelník Valter Birsa. V Katancovom kádri figuruje aj 37-ročný útočník Milivoje Novakovič, ktorý za reprezentáciu nastrieľal 31 gólov.

"Čakajú nás dve ťažké stretnutia. V prvom rade si želám, aby všetci hráči prišli na zraz zdraví a mohli sa dobre pripraviť na tieto zápasy. Na papieri sú Slováci aj Angličania favoritmi, ale vo futbale je možné všetko," vyhlásil Katanec, ktorého tím vstúpil do bojov o šampionát v Rusku remízou 2:2 v Litve.

Slovinci čakajú na víťazstvo od 23. marca, keď v príprave zdolali Macedónsko 1:0.

Nominácia Slovinska na zápasy so Slovenskom (8. októbra, Ľubľana) a Anglickom (11. októbra, Ľubľana):

brankári: Jan Oblak (Atletico Madrid), Vid Belec (Carpi FC 1909), Jan Koprivec (Anorthosis Famagusta)
obrancovia: Boštjan Cesar (Chievo Verona), Bojan Jokič (Villarreal), Boban Jovič (Wisla Krakov), Miha Mevlja (Rostov), Miral Samardžič (Che-Nan Ťien-Jie), Nejc Skubic (Konyaspor), Aljaž Struna (Carpi FC 1909), Dejan Trajkovski (Twente Enschede)
stredopoliari: Valter Birsa (Chievo Verona), Matic Črnic (NK Rijeka), Kevin Kampl (Bayer Leverkusen), Rene Krhin (Granada), Rok Kronaveter (Olimpija Ľubľana), Jasmin Kurtič (Atalanta Bergamo), Nik Omladič (Eintracht Braunschweig), Aleks Pihler (NK Maribor), Benjamin Verbič (FC Kodaň), Miha Zajc (Olimpija Ľubľana)
útočníci: Robert Berič (AS Saint-Étienne), Roman Bezjak (SV Darmstadt 98), Josip Iličič (AC Fiorentina), Milivoje Novakovič (NK Maribor)