Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Verbič pred zápasom so Slovenskom: Nemôžeme prehrať

Na snímke vľavo Lukáš Pauschek (Slovensko) a vpravo Benjamin Verbič (Slovinsko) v kvalifikačnom zápase F-skupiny o postup na MS 2018 vo futbale Slovinsko - Slovensko v Ľubľane 8. októbra 2016. Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenskí reprezentanti prehrali v prvej vzájomnej konfrontácii v kvalifikačnej F-skupine o postup na MS so Slovinskom 0:1.

Ľubľana 29. augusta (TASR) - Slovinská futbalová reprezentácia má za sebou úvodný tréning pred nadchádzajúcimi kvalifikačnými zápasmi MS 2018. V piatok 1. septembra o 20.45 h sa predstaví na Slovensku, o tri dni neskôr na zverencov trénera Srečka Katanca čaká v Ľubľane reprezentácia Litvy.



Slovinci sú po šiestich zápasoch kvalifikačnej F-skupiny na treťom mieste so ziskom jedenástich bodov. Na druhých Slovákov strácajú jeden bod, z tohto pohľadu bude ich piatkový vzájomný súboj kľúčový k priblíženiu sa k postupu, resp. účasti v baráži.

Veľký význam dvojzápasu prikladá aj stredopoliar Benjamin Verbič, spoluhráč Jána Greguša v tíme dánskeho majstra FC Kodaň: "Pred nami sú dva najdôležitejšie zápasy kvalifikácie. Zápas so Slovenskom by mohol rozhodnúť o prvom alebo druhom mieste v skupine. Nemôžeme si v žiadnom prípade dovoliť prehrať. Do Trnavy si ideme po tri body, uvidíme, ako to bude napokon vyzerať."

Slovenskí reprezentanti prehrali v prvej vzájomnej konfrontácii so Slovinskom 0:1. "V prvom zápase so Slovenskom sme boli takticky vyzretejší tím. Myslím si, že tento prvok bude dôležitý aj v Trnave. Ak by sme tento element ešte zlepšili, tak by to bolo skvelé," citovala Verbiča oficiálna stránka Slovinského futbalového zväzu.