Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Nemeckí politici majú obavy z futbalových MS v Rusku

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Nemecký veľvyslanec v Rusku Gernot Erler uviedol, že situácia v krajine sa výrazne zhoršila a pokiaľ ide o prehodnotenie organizovať MS, je to v rukách Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA.

Berlín 28. marca (TASR) - Po násilne potlačených protikorupčných protestoch v niektorých ruských mestách otvorili nemeckí politici diskusiu o vnútornopolitickej situácii v krajine, ktorá by mohla ohroziť svetový šampionát vo futbale v roku 2018.

Nemecký veľvyslanec v Rusku Gernot Erler pre agentúru DPA uviedol, že situácia v krajine sa výrazne zhoršila a pokiaľ ide o prehodnotenie organizovať MS vo futbale, je to výhradne v rukách Medzinárodnej futbalovej federácie FIFA.

Podpredseda parlamentnej skupiny Michael Fuchs povedal, že krajina, ktorá nemôže zaručiť základné občianske práva a bezpečnosť, by nemala organizovať svetový šampionát. "Do Ruska sa chystá množstvo fanúšikov. Bojkotovať MS by bolo z našej strany naozaj veľmi krajné riešenie, ale Rusko už nejakú dobu hazarduje na hrane únosnosti," dodal Fuchs.