Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

FIFA dala pokuty Maročanom, Rusom, Srbom či Mexičanom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

FIFA vydala varovanie pre brazílskych priaznivcov za bližšie nešpecifikované incidenty v stretnutí so Srbskom.

Moskva 30. júna (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potrestala Kráľovskú marockú futbalovú federáciu (FRMF) pokutou 65.000 švajčiarskych frankov. Zapríčinili to kritické slová Noureddinea Amrabata na adresu videoasistentov (VAR) po pondelkovom zápase na majstrovstvách sveta 2018 proti Španielsku (2:2).

FIFA vyšetruje aj správanie šiestich členov realizačného tímu Maroka, ktorí vbehli na ihrisko po záverečnom hvizde rozhodcu. Asistent trénera Patrice Beaumelle dostal varovanie za nevhodné správanie a prezidentovi FRMF Fouzimu Lekjaaovi zakázali vstup na lavičku počas zápasu.

Organizácia potrestala tiež Ruský futbalový zväz (RFS) a Srbský futbalový zväz (FSS) za správanie fanúšikov. Tí vytiahli diskriminačné a politické transparenty na zápasoch MS. Rusi dostali pokutu 10.000 CHF za incident v dueli s Uruguajom (0:3). Srbi zaplatia 20.000 CHF za prehrešok priaznivcov v zápase s Brazíliou (0:2).

Pokutu dostala aj Mexická futbalová federácia (Femexfut), ktorá musí zaplatiť 15.000 CHF. Mexickí fanúšikovia hádzali predmety na ihrisko v súboji proti Švédsku (0:3).

FIFA vydala varovanie pre brazílskych priaznivcov za bližšie nešpecifikované incidenty v stretnutí so Srbskom. Informovala o tom agentúra AP.