Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Neymar prispel v príprave gólom k triumfu Brazílie nad Chorvátskom

Na snímke brazílsky futbalový útočník Neymar, archívna snímka Foto: TASR/AP

Brazílčania sa do 8. júna budú na svetový šampionát pripravovať v Londýne, následne si 10. júna vo Viedni zmerajú sily s domácim Rakúskom.

Bratislava 3. júna (TASR) - Futbalisti Brazílie vyhrali v nedeľňajšom prípravnom stretnutí pred MS 2018 nad Chorvátskom 2:0. K triumfu "kanárikov" na liverpoolskom štadióne Anfield prispel skvelým gólom Neymar, ktorý sa na trávniky vrátil po zranení pravej nohy.

Neymar nastúpil na ihrisko v druhom polčase a po "slalome" v šestnástke súpera v 69. minúte sa šikovne uvoľnil a prudkou strelou otvoril skóre. Predtým absentoval od konca februára, keď sa v drese Paríža St. Germain zranil a začiatkom marca sa podrobil operácii zlomenej kostičky na pravom chodidle. Triumf Brazílčanov podčiarkol v tretej minúte nadstavenia na svojom domovskom klubovom štadióne Roberto Firmino.

Brazílčania sa do 8. júna budú na svetový šampionát pripravovať v Londýne, následne si 10. júna vo Viedni zmerajú sily s domácim Rakúskom. Päťnásobní majstri sveta sa na mundiale stretnú v základnej E-skupine so Švajčiarskom, Kostarikou a Srbskom. Súpermi Chorvátov v D-skupine budú Argentína, Island a Nigéria.

Kostarika v domácom prostredí zdolala Severné Írsko 3:0. Na MS sa Stredoameričania stretnú v E-skupine s Brazíliou, Švajčiarskom a Srbskom.

Peru vo švajčiarskom St. Gallen zdolalo ďalšieho účastníka MS zo Saudskej Arábie 3:0 aj vďaka dvom gólom kapitána Paola Guerrera. Len nedávno švajčiarsky súd rozhodol, že smie hrať na MS v Rusku. Guerrerovi pre doping zakázal štart Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne, podľa ktorého dostal dištanc na štrnásť mesiacov. Najvyšší súd však odložil začiatok trestu.

V poslednom nedeľňajšom prípravnom stretnutí domáci Španieli remizovali vo Villarreale so Švajčiarskom 1:1. Alvaro Odriozola síce volejom v 29. minúte poslal favorita do vedenia, no po chybe brankára Davida De Geu vyrovnal skóre ďalší krajný obranca Ricardo Rodriguez.

Prípravné zápasy pred MS 2018 - nedeľa:

Liverpool

Brazília - Chorvátsko 2:0 (0:0)
Góly:
69. Neymar, 90.+3 Firmino

San Jose

Kostarika - Severné Írsko 3:0 (1:0)
Góly:
30. Venegas, 46. Campbell, 66. Calvo

St. Gallen

Saudská Arábia - Peru 0:3 (0:2)
Góly: 41. a 64. Guerrero, 20. Carrillo

Villarreal

Španielsko - Švajčiarsko 1:1 (1:0)
Góly:
29. Odriozola - 62. Rodriguez