Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Šport

Polícia vyšetruje taxikára z dopravnej nehody v Moskve

Záchranári a policajti zasahujú na mieste, kde taxík vrazil do ľudí v centre ruskej metropoly Moskva v sobotu 16. júna 2018. Taxikár , zaspal za volantom a omylom šliapol na plynový pedál. Foto: TASR/AP

Mestská polícia zverejnila v nedeľu video z vypočúvania, na ktorom taxikár kirgizského pôvodu tvrdí, že počas jazdy zaspal, pričom nechtiac šliapol na plynový pedál.

Moskva 17. júna (TASR) – Moskovská polícia vyšetruje taxikára, ktorý v sobotu podvečer vošiel s vozidlom na chodník v blízkosti Červeného námestia a zranil ôsmich chodcov vrátane dvoch podporovateliek Mexika na futbalových MS v Rusku.

Mestská polícia zverejnila v nedeľu video z vypočúvania, na ktorom taxikár kirgizského pôvodu tvrdí, že počas jazdy zaspal, pričom nechtiac šliapol na plynový pedál. Podľa vlastných slov nespal 20 hodín a z miesta nehody chcel ujsť, pretože sa bál, že by ho zabili nahnevaní svedkovia.

Polícia nekomentovala, či v dôsledku incidentu príde k sprísneniu bezpečnostných opatrení na šampionáte, vylúčila však teroristický motív. Podľa niektorých médií mohol byť vodič pod vplyvom alkoholu. Mexické veľvyslanectvo informovalo agentúru AP, že dve zranené ženy nepotrebovali hospitalizáciu.