Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Futbalisti Premier League majú v semifinále MS najväčšie zastúpenie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Z celkového počtu 92 hráčov ich pôsobí v najvyššej anglickej lige štyridsať.

Berlín 9. júla (TASR) - Futbalisti z anglickej Premier League majú najpočetnejšie zastúpenie v tímoch, ktoré sa prebojovali do semifinále MS 2018 v Rusku. Z celkového počtu 92 hráčov ich pôsobí v najvyššej anglickej lige štyridsať.

"Z pohľadu anglickej reprezentácie je veľké šťastie, že mladí hráči pôsobia v Premier League pod vedením Antonia Conteho, Jürgena Kloppa, Joseho Mourinha, Pepa Guardiolu, Mauricia Pochettina či Arsena Wengera, ktorí vychovali veľa talentov. Títo tréneri sú na najvyššej úrovni a profituje z toho aj reprezentácia," citovala agentúra DPA trénera Albionu Garetha Southgatea.

Anglicko má vo svojom výbere všetkých 23 hráčov z Premier League. Belgičania ich majú jedenásť, Francúzi piatich a Chorváti jedného.

Zo španielskej La Ligy sa predstaví v semifinále 12 hráčov, z francúzskej Lique 1 jedenásť, nemecká Bundesliga má deväť zástupcov a v talianskej Serii A pôsobí osem futbalistov.

Tottenham Hotspur má najpočetnejšie zastúpenie spomedzi všetkých klubov, keďže jeho dres oblieka až deväť hráčov, ktorí majú šancu zahrať si v semifinále tohtoročných MS.