Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Khedira varuje: Treba zmeniť prístup

Na archívnej snímke vľavo Sami Khedira. Foto: TASR/AP

Viacero nemeckých médií pritom označilo práve stredopoliara Juventusu ako jedného z hráčov, ktorých by mal tréner Joachim Löw vymeniť.

Soči 23. júna (TASR) - Nemeckí futbalisti chcú v druhom zápase na MS proti Švédsku odčiniť zaváhanie z úvodného stretnutia, v ktorom nečakane podľahli Mexiku 0:1 a postarali sa o zatiaľ najväčšie prekvapenie turnaja. Prípadná prehra v sobotňajšom dueli v Soči (20.00 SELČ) by pre úradujúcich šampiónov znamenala takmer istý koniec na šampionáte. Na jeho potvrdenie by stačila výhra alebo remíza Mexika v ďalšom stretnutí dňa s Kórejskou republikou.

Po zaváhaní s Mexikom sa z kabíny začali ozývať hlasy, že za prekvapením nebola zlá taktika, alebo zostava, ale postoj a nastavenie hráčov k zápasu. Kritikou nešetril najmä skúsený stredopoliar Sami Khedira. "Ani teraz to nebude o tom, či pôjdu dvaja hráči dole a dvaja hore. Ak budeme hrať s rovnakým prístupom ako proti Mexiku, tak sa vôbec nič nezmení," povedal na predzápasovej tlačovej konferencii.

Viacero nemeckých médií pritom označilo práve stredopoliara Juventusu ako jedného z hráčov, ktorých by mal tréner Joachim Löw vymeniť. Ako informuje agentúra dpa, namiesto Khediru by mohol nastúpiť Ilkay Gündogan a namiesto Mesuta Özila Marco Reus. "Nemôžem k tomu nič povedať," uviedol Reus. "V tréningu do toho dávam všetko a verím, že si ma tréner vyberie, aby som pomohol Nemecku postúpiť zo skupiny," uviedol.

Švédi sa spoliehajú najmä na perfektnú defenzívu, disciplínu, štandardné situácie a efektivitu v koncovke. Vďaka nim postúpili z ťažkej kvalifikačnej skupiny, v ktorej predstihli Holandsko a v baráži vyradili Talianov. "Švédi majú iné silné a slabé stránky v porovnaní s Mexikom. Nečakám, že by boli takí fantastickí v prechodovej fáze, no majú niekoľko hráčov, ktorí nás môžu v ofenzíve raniť. Očakávame totálny defenzívny blok, takže musíme hrať rýchlo a nenechať ich preskupiť sa," uviedol útočník Thomas Müller.

Severania vyhrali svoj úvodný duel gólom obrancu Andreasa Granqvista z jedenástky, pričom svojho súpera nepustili k strele na bránku. "Myslím si, že Nemci budú držať loptu na kopačkách a neustále útočiť. Musíme poriadne brániť, hrať disciplinovane a ako jeden tím. Tak, ako sme hrali v kvalifikácii a v baráži proti Francúzsku a Taliansku," zdôraznil Granqvist.

"Myslím si, že Nemci majú pred nami rešpekt, každý, kto proti nám hrá, vie, že to bude ťažké. Navyše cítia výrazný tlak. Budú útočiť od prvej minúty a my na to musíme byť pripravení," povedal obranca Ludwig Augustinsson pre fifa.com.

Bude to už piaty vzájomný zápas Nemecka a Švédska na finálových turnajoch MS, pričom úspešnejší je výber "Nationalelf" s tromi víťazstvami a jednou prehrou.

Duel na Olympijskom štadióne Fišt v Soči má výkop v sobotu o 20.00 SELČ a ako hlavný rozhodca ho povedie Poliak Szymon Marciniak. V priamom prenose ho odvysiela RTVS na Jednotke.

F-skupina, 2. kolo:

Nemecko - Švédsko, sobota 23. júna, 20.00 SELČ, Soči (Olympijský štadión Fišt)

hlavný rozhodca: Marciniak (Poľ.)

predpokladané zostavy:

Nemecko: Neuer - Kimmich, Boateng, Hummels, Hector - Kroos, Khedira (Gündogan) - Müller, Özil, Reus - Werner

Švédsko: Olsen - Augustinsson, Granqvist, Jansson (Lindelöf), Lustig - Claesson, Larsson, Ekdal, Forsberg - Berg, Toivonen

Tabuľka F-skupiny:

1. Švédsko 1 1 0 0 1:0 3

Mexiko 1 1 0 0 1:0 3
--------------------------------
3. Nemecko 1 0 0 1 0:1 0

Kór. rep. 1 0 0 1 0:1 0