Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Volgogradský hmyz poriadne strpčil život hráčom aj divákom na MS

Fanúšikovia na tribúnach počas zápasu Anglicka s Tuniskom. Foto: TASR/AP

Vo Volgograde v tomto ročnom období nie je tento jav výnimočný. Hmyz má v okolí rieky Volgy v lete raj. Futbalisti boli na túto situáciu pripravení, no tá aj tak zaskočila najmä Angličanov.

Volgograd 19. júna (TASR) - Obrovské množstvo nepríjemného hmyzu poriadne potrápilo aktérov pondelňajšieho zápasu na futbalových MS vo Volgograde medzi Anglickom a Tuniskom (2:1). Trpeli hráči aj diváci, tí druhí o to viac, že nemohli do hľadiska preniesť repelenty, ktorými sa hojne natierali najmä hráči Anglicka.

Vo Volgograde v tomto ročnom období nie je tento jav ničím výnimočným. Hmyz má v okolí priľahlej rieky Volgy v lete raj. Futbalisti oboch táborov boli na túto situáciu pripravení, no tá aj tak zaskočila najmä Angličanov.

"Už pred zápasom nám povedali, že toho hmyzu tu bude veľa. No keď sme vyšli na rozcvičku, bolo toho naozaj viac ako sme vôbec mohli očakávať. Už pred zápasom sme využili veľa sprejov, potom aj v polčase. Bolo to dôležité, lebo mušky sme mali všade, v očiach aj v ústach. Ale s tým sa jednoducho treba vyrovnať," citovala agentúra AP kapitána Albiónu Harryho Kanea, ktorý dvoma gólmi rozhodol o triumfe.

"Poviem úprimne, bolo to dosť otravné, ale obe mužstvá mali rovnaké podmienky," dodal Kaneov spoluhráč Ashley Young. Nie každému ale nepríjemné roje vadili. "Nič som necítil, sústredil som sa iba na moje mužstvo a na zápas," povedal tréner Tuniska Nabil Maaloul.