Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Šport

Žilinčania prekonali virózu, v odvete nechcú Daciu podceniť

Hráči MŠK Žilina, archívne foto Foto: TASR - Pavol Ďurčo

Minulotýždňový návrat z Kišiňova poznačila brušná viróza, po ktorej väčšina tímu skončila v žilinskej nemocnici.

Žilina 22. júla (TASR) - Z trojice slovenských zástupcov v Európskej lige UEFA 2015/2016 si najlepšiu východiskovú pozíciu pred odvetou 2. predkola vytvorili futbalisti MŠK Žilina, ktorí zvíťazili na pôde Dacie Kišiňov 2:1. Pred domácim súbojom s moldavským tímom sa v tábore "šošonov" najviac skloňuje faktor nepodcenenia súpera, v opačnom prípade by sa úradujúci vicemajster Fortuna ligy mohol pripraviť o nádejne sa črtajúci postup a konfrontáciu s ukrajinskou Vorsklou Poltava v 3. predkole.

Minulotýždňový návrat z Kišiňova poznačila brušná viróza, po ktorej väčšina tímu skončila v žilinskej nemocnici. Nečakaná choroba zrušila úvodné vystúpenie Žiliny vo Fortuna lige proti Podbrezovej, všetci hráči tak dostali nútený víkendový oddych bez lopty. V pondelok sa už všetci zapojili do tréningového procesu, pričom niektorí hráči ešte diétovali. "Ja som na tom zdravotne dobre, mňa to zasiahlo ešte pred odchodom. Tréner nám prízvukoval, aby sme to už neriešili. Aby sme sa do toho dostávali, pretože vo štvrtok nás čaká ešte ťažšie stretnutie než v Kišiňove. Začali sme naplno trénovať a už sa tešíme na zápas," prezradil pre klubový web obranca Denis Vavro. "V prvom zápase sme nepodali najlepší výkon, preto do odvety máme čo zlepšovať. Ešte viac by sme chceli ukázať našu kombinačnú hru, rozvrátiť ich rýchlymi nahrávkami, možno streliť rýchlejší gól a strážiť si stred poľa, aby nás neprečíslili a nedostali pod tlak," dodal Vavro.

Žilinu v predkolách EL ťahá chorvátsky kanonier Matej Jelič, ktorý v troch zápasoch nastrieľal už šesť gólov. Severoírsky Glentoran Belfast zostrelil štyrmi kúskami a exceloval aj v Kišiňove. "Najmä v druhom polčase bol naozaj brilantný. Nie je to len o jeho dvoch góloch, ale aj o nožničkách, ktoré vystrihol a išli tesne vedľa, a potom brvno, ktoré nastrelil. Ale aj o robote, ktorú pre mužstvo urobil. To bola veľká sila a podáva naozaj kvalitné výkony," komentoval Guľa výkon svojho kľúčového hráča ofenzívy.

Súboj MŠK Žilina - Dacia Kišiňov má na štadióne pod Dubňom výkop o 19.30 h, povedie ho švajčiarsky rozhodca Sandro Schärer. Úvodné duely ďalšej fázy sú na programe 30. júla a odvety o týždeň neskôr vo štvrtok 6. augusta.

odveta 2. predkola EL:

MŠK Žilina - Dacia Kišiňov /štvrtok 23. júla o 19.30 h, rozhodca: Sandro Schärer (Švajč.)/

prvý zápas: 2:1