Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Muntari sa sťažoval na rasizmus, rozhodca ho za protesty vylúčil

Ghanský futbalista Sulley Muntari Foto: TASR AP

Ghanský futbalista Sulley Muntari v službách Delfina Pescara 1936 nedohral nedeľňajší duel 34. kola talianskej Serie A na ihrisku Cagliari.

Cagliari 1. mája (TASR) - Ghanský futbalista Sulley Muntari v službách Delfina Pescara 1936 nedohral nedeľňajší duel 34. kola talianskej Serie A na ihrisku Cagliari. V závere stretnutia sa išiel po tom, ako ho domáci fanúšikovia rasisticky urážali, sťažovať k hlavnému rozhodcovi, ale ten ho za protesty vylúčil. Muntari červenú kartu od arbitra ani nevidel, už predtým sa rozhodol na protest proti nečinnosti rozhodcov opustiť trávnik.

Muntari po zápase povedal, že domáci ultras na neho pokrikovali rasistické urážky od začiatku stretnutia. "Dialo sa to hneď od začiatku. Počas prvého polčasu som si všimol, že v skupine sú aj deti, tak som sa obrátil na ich rodičov a venoval im môj dres," vravel 32-ročný Afričan. Problémy však neprestali ani po zmene strán. "V závere zápasu som mal toho skutočne dosť a išiel som za rozhodcom, nech preruší zápas. Lenže on mi povedal, že nič také neurobí. To ma veľmi nahnevalo a preto som odišiel z ihriska," dodal Muntari.

Pescara prehrala v Cagliari 0:1. Už pred nedeľou bolo jasné, že zverenci českého trénera Zdeňka Zemana po sezóne zostúpia do nižšej Serie B.