Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Šport

Götze sa oficiálne vrátil do Dortmundu, podpíše štvorročný kontrakt

Mario Götze (v bielom) Foto: TASR/AP

V priebehu štvrtka by mal 56-násobný nemecký reprezentant absolvovať v Borsussi zdravotné testy.

Mníchov 21. júla (TASR) - Nemecký futbalista Mario Götze sa vrátil do Borussie Dortmund, s ktorou po podstúpení zdravotnej prehliadky podpíše kontrakt do roku 2020. Prestup z Bayernu Mníchov vo štvrtok oficiálne potvrdilo vedenie Borussie. Informovala agentúra DPA.

Ofenzívny stredopoliar sa do predsezónnej prípravy svojho staronového zamestnávateľa zapojí začiatkom augusta po tom, ako sa zverenci Thomasa Tuchela vrátia z čínskeho turné. Strany neposkytli finančné detaily transferu, agentúra dpa odhadla čiastku na 22 miliónov eur plus bonusy. Majster sveta 2014 sa po troch rokoch v Mníchove vrátil do Dortmundu, kde v minulosti pôsobil štyri roky. Opačným smerom putoval za 37 miliónov, v Bavorsku si však nevybojoval stabilné miesto v základnej zostave.

"Druhýkrát by som už do Bayernu neodišiel. Po návrate domov musím všetkých presvedčiť výkonmi na ihrisku. Chcem opäť predvádzať svoj vrcholný futbal v prospech Borussie a jej fanúšikov," vyhlásil 24-ročný Götze. "Získali sme jedného z najsilnejších a najkreatívnejších záložníkov Európy," tešil sa športový riaditeľ Borussie Michael Zorc.

"Prestup je najlepšie riešenie pre všetkých zainteresovaných. Bayern ďakuje Mariovi za tri roky služieb a želá mu všetko najlepšie do budúcnosti," uviedol predseda predstavenstva mníchovského klubu Karl-Heinz Rummenigge.