Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Neapol neuspel v šlágri, Hamšík: Mrzí nás, že sme neuspeli

Strednopoliar Juventus Sami Khedira, (vľavo) a strednopoliar Neapola Marek Hamšík. Foto: TASRAP

Neapol sa na Stadio San Paolo nevedel presadiť proti zhustenej obrane Juventusu, nevypracoval si žiadnu čistú šancu a utrpel prvú prehru v tejto sezóne najvyššej talianskej súťaže.

Neapol 2. decembra (TASR) - Po dlhých deviatich mesiacoch okúsili futbalisti SSC Neapol v talianskej lige trpkú chuť prehry. V piatkovom šlágri 15. kola Serie A proti Juventusu Turín mali prevahu v držaní lopty (66 % - 33 %), počte striel na bránu (6:4), neustále búšili do súpera, no jeho defenzívu nedokázali ani raz prekonať a úradujúcemu majstrovi podľahli 0:1. Jediný gól strelil v 13. minúte bývalý hráč Neapola Gonzalo Higuain, argentínsky kanonier po prihrávke krajana Paula Dybalu zakončil rýchly brejk strelou k bližšej žrdi povedľa padajúceho Pepeho Reinu. Slovenský reprezentant Marek Hamšík odohral ako kapitán SSC celý zápas.

Neapol sa na Stadio San Paolo nevedel presadiť proti zhustenej obrane hostí, nevypracoval si žiadnu čistú šancu a utrpel prvú prehru v tejto sezóne najvyššej talianskej súťaže. Predtým naposledy vyšiel bodovo naprázdno 28. februára, keď rovnako podľahol Juventusu, na jeho trávniku 1:3. Napriek zaváhaniu "Partenopei" vedú tabuľku o bod práve pred Juventusom. Inter Miláno zostal pred svojím duelom 15. kola posledným účastníkom Serie A bez prehry, za Neapolom zaostáva o dva body. "Mrzí nás, že sme neuspeli. Hlavne kvôli priaznivcov, ktorí nám vytvorili parádnu atmosféru. Sedemdesiat minút sme dominovali, no nevedeli sme prekonať pevnú obranu Juve," uviedol pre svoju webstránku Hamšík, ktorý so všetkých hráčov na ihrisku prihrával najpresnejšie - mal 94,4-percentnú úspešnosť prihrávok.

Tréner domácich Maurizio Sarri zdôvodňoval prehru vyčerpanosťou svojich zverencov, ktorí majú za sebou náročný zápasový program, zhustený duelmi Ligy majstrov. Rovnakú hernú záťaž mal za sebou však aj súper. "Dominovali sme proti Juventusu v každom mysliteľnom aspekte. Veľa sme mu nedovolili, no neboli sme v tomto stretnutí dostatočne aktívni vpredu a preto sme našu prevahu nedokázali pretaviť v góly," povedal Sarri na pozápasovej tlačovej konferencii. "Musím zložiť môjmu mužstvu poklonu. Ak prehráme v Serii A zápas po deviatich mesiacoch, tak to nie je žiadna katastrofa. Ak by sme mali trochu viac šťavy, vyhrali by sme. Nechcem po tomto zápase vidieť žiadne zvesené hlavy. Stále môžeme o sebe hovoriť, že hráme excelentný futbal. Musíme zaťať zuby a pokračovať ďalej," vravel tréner Neapola.

Hráči Juve triumf tvrdo vydreli a po zápase žiarili spokojnosťou. "Mal som dojem, akoby sme hrali štvrťfinále Ligy majstrov. Hralo sa pred úžasnou kulisou. Brali by sme aj bod za remízu. Pristúpili sme však k zápasu skvele a vtedy sme ťažko zdolateľní," citovala agentúra DPA brankára "starej dámy" Gianluigiho Buffona, ktorý osobitne vyzdvihol výkon Higuiaina: "Bolo by to pre nás ťažké, ak by sme ho nemali. Robí pre nás zázraky a neustále nám pomáha k víťazstvám," pochválil autora víťazného gólu.

Neapol má teraz pár dní na to, aby sa pripravil na stredajší záverečný súboj v skupine Ligy majstrov na pôde Feyenoordu Rotterdam. V ňom má možnosť vybojovať si postup do vyraďovacej fázy, musí však nad holandským tímom vyhrať a dúfať, že už istý víťaz skupiny Manchester City naplno zaboduje na ihrisku Šachtaru Doneck. "Teraz sa rýchlo musíme preorientovať na Ligu majstrov. Potrebujeme zvládnuť duel v Rotterdame a potom čakať, ako dopadne stretnutie Šachtar - Manchester City," dodal Hamšík.