Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Šport

Nemci podali prihlášku na EURO 2024, Grindel nepriamo atakoval súpera

Reinhard Grindel. Foto: TASR/AP

UEFA oznámi oficiálnych kandidátov 10. marca, tí musia do 27. apríla 2018 potvrdiť všetky náležité dokumenty.

Frankfurt 1. marca (TASR) - Nemecký futbalový zväz (DFB) v stredu podal oficiálnu prihlášku na organizáciu finálového turnaja EURO 2024. Prezident Reinhard Grindel osobne doručil oficiálne dokumenty do rúk generálneho sekretára Európskej futbalovej únie (UEFA) Theodora Theodoridisa v ústredí orgánu vo švajčiarskom Nyone.

Pri následnom mediálnom brífingu si Grindel neodpustil narážku na Turecko, jediného rivala Nemcov v súťaži o turnaj, keď poznamenal, že "v Nemecku sú zaistené všetky základné liberálne a občianske práva". "Vieme, čo všetko organizácia takéhoto podujatia znamená a prináša. Vznikajú tu mnohé výzvy. Napriek tomu sme si istí v tvrdení, že aj vzhľadom na naše bohaté skúsenosti, súčasná infraštruktúra štadiónov a stav ekonomiky v krajine dokážu priniesť prvotriedny šampionát. Nehladiac na to, že základné liberálne a občianske práva v tejto krajine platia tak, že je zaistená bezpečnosť a ochrana počas turnaja pre hráčov, fanúšikov a zástupcov médií," citovala agentúra DPA prvého muža DFB.

Nemci majú už teraz k dispozícii 17 možných miest, kde by sa EURO v roku 2024 dalo hrať. Do septembra ich počet zúžia na konečných desať. UEFA oznámi oficiálnych kandidátov 10. marca, tí musia do 27. apríla 2018 potvrdiť všetky náležité dokumenty (napr. potvrdenia o vládnej podpore atď.). Reálne sú v hre len Nemci a Turecko. O organizátorovi ME 2024 rozhodne UEFA v septembri 2018.