Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Šport

Newcastle pokazil Guardiolovi jubileum, ten stále verí v zisk

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Slovenský brankár Martin Dúbravka inkasoval už po 24 sekundách gól z kopačky argentínskeho kanoniera Sergia Agüera, pre ktorého to bol sedemnásty presný zásah v sezóne.

Londýn 30. januára (TASR) - Futbalisti Newcastlu United zvíťazili v utorkovom domácom zápase 24. kola najvyššej anglickej súťaže nad Manchestrom City 2:1. Slovenský brankár Martin Dúbravka inkasoval už po 24 sekundách gól z kopačky argentínskeho kanoniera Sergia Agüera, pre ktorého to bol sedemnásty presný zásah v sezóne. Domáci však po zmene strán skóre stretnutia otočili - najprv vyrovnal Jose Rondon a z jedenástky rozhodol v 80. minúte Matt Ritchie.

Kormidelník "Citizens" Pep Guardiola nebude na jubilejný 100. zápas v Premier League spomínať v dobrom. Prehra jeho tímu zahrala do kariet lídra súťaže FC Liverpool, ktorý čaká na majstrovský titul od roku 1990. "The Reds" sa v prípade víťazstva v stredajšom domácom súboji proti Leicesteru City odpútajú od rivala na sedem bodov, čo môže byť rozhodujúci náskok. "Nebol to náš optimálny výkon. Síce sme sa bleskovo ujali vedenia, ale počas celého zápasu sme nevedeli nájsť správny rytmus, aby sme ovládli dianie na ihrisku," povedal Guardiola, ktorého zverenci prevýšili súpera v držaní lopty (v percentách 76:24), no ten im po vyše mesiaci uštedril prvú prehru. Predtým získal cenný skalp City 26. decembra Leicester.

Španielsky kormidelník sa vyjadril aj k šanciam jeho tímu na obhajobu titulu: "Je to ťažké. Stále sme v hre a môžeme to dokázať, ale musíme vyhrávať naše zápasy, najbližšie už nedeľňajší proti Arsenalu. Výhoda je na strane Liverpoolu, ale súťaž pokračuje. Sedem bodov by bol veľký náskok, pravda, ešte nie je apríl ani máj."

Jeho krajan na lavičke "strák" Rafael Benitez si po ušití víťaznej taktiky mohol vychutnávať oslavné ódy od priaznivcov FC Liverpool, na lavičke ktorého pôsobil v rokoch 2004 až 2010. "Rafovi treba dať medailu, keď budeme majstri," či "Rafa - jeden z nás. Milujeme ťa!" reagovali priaznivci Liverpoolu na sociálnych sieťach. "Nechcem prejaviť neúctu Manchestru City, ale je pekné, že som pomohol Liverpoolu," poznamenal Benitez.