Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Neymarovi zamietli odvolanie, čaká ho súd v kauze jeho prestupu

Brazílsky futbalista Neymar. Foto: TASR/AP

Prokurátor žiada pre Neymara dvojročný pobyt vo väzení a pokutu vo výške 10 miliónov amerických dolárov. Pre futbalistu je to ale prvý priestupok.

Madrid 13. januára (TASR) - Brazílsky futbalista Neymar sa postaví pred španielsky súd vo veci údajného podvodu pri jeho prestupe zo Santosu do FC Barcelona. Hráčovi katalánskeho klubu súd definitívne zamietol odvolanie sa voči stíhaniu.

Okrem Neymara zamietli odvolania aj Barcelone, Santosu a spoločnosti, ktorú vedú rodičia brazílskeho futbalistu. V roku 2013 prestúpil Neymar do Španielska, keď brazílsky investičný fond DIS v tom čase vlastnil na neho 40 percent športových práv a dostal dve pätiny zo zverejnenej prestupovej sumy za podpis útočníka. Potom ale presiakli informácie, že prestupová čiastka bola vyššia a jej výraznú časť zainteresovaní údajne zatajili. Spoločnosť DIS sa tak rozhodla pre ušlý zisk podať trestné oznámenie na Neymara, jeho otca a oba kluby.

Prokurátor žiada pre Neymara dvojročný pobyt vo väzení a pokutu vo výške 10 miliónov amerických dolárov. Pre futbalistu je to ale prvý priestupok a tak by v prípade dokázania viny dostal pravdepodobne iba podmienečný trest. Neymarovho otca chcú obviniť z korupcie. Finančné tresty môžu dostať aj oba kluby, barcelonský klub vo výške deviatich miliónov amerických dolárov a Santos sedem miliónov amerických dolárov. Informovala agentúra AP.