Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Šport

Slovan aktivoval opciu na prestup Davida Strelca

Na snímke vľavo David Strelec (Slovan) a vpravo brankár Vítězslav Jaroš (Graz) v prvom zápase play off o osemfinále Európskej konferenčnej ligy (EKL) vo futbale SK Sturm Graz - ŠK Slovan Bratislava v Grazi vo štvrtok 15. februára 2024. Foto: TASR Jakub Kotian

Slovan v piatok informoval aj o ďalších troch hráčoch, ktorí zostanú v jeho kádri v nasledujúcej sezóne.

Bratislava 17. mája (TASR) - Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava aktivoval opciu na prestup Davida Strelca, ktorý sa definitívne vracia do svojho materského klubu. Vedenie klubu s ním podpísalo kontrakt do roku 2028.

Dvadsaťtriročný reprezentant prišiel vlani v lete na hosťovanie s opciou z talianskej Spezie. "Teším sa, že David Strelec sa po hosťovaní stáva opäť naším kmeňovým hráčom. Aktivovali sme opciu a získali sme ho späť z talianskej Spezie. V Davidovi vidíme naďalej obrovský potenciál zlepšovať sa a rásť, pričom obe strany mali záujem, aby pokračoval v Slovane, pravidelne hrával, a bol platnou súčasťou tímu. Rovnako vnímame jeho potenciál presadiť sa v slovenskej reprezentácii. Je to náš odchovanec, chce nosiť belasý dres. Dohodli sme na spolupráci prinajmenšom do roku 2028," pre klubový web povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

Strelec je odchovanec Slovana, kde prešiel akadémiou a mládežníckymi kategóriami. V A-mužstve debutoval v sezóne 2018/19. Je aj členom širšieho kádra slovenskej reprezentácie. V končiacej sezóne si pripísal 13 presných zásahov, ku ktorým pridal 10 asistencií.

"Už keď som sem v lete prichádzal, tak som vedel, že to bude fajn. Som doma. Sezóna mi futbalovo vyšla, aj keď viem, že to môže byť vždy lepšie. Verím, že už tá ďalšia bude lepšia, a budeme spoločne úspešní. Teším sa, že zostávam doma v Slovane," vyjadril sa Strelec.

Slovan v piatok informoval aj o ďalších troch hráčoch, ktorí zostanú v jeho kádri v nasledujúcej sezóne. Klub predĺžil zmluvy so slovinským obrancom Kenanom Bajričom do roku 2028 a na nasledujúcu sezónu aj s Lukášom Pauschekom. Zároveň si uplatnil opciu na Marka Toliča, s ktorým podpísal kontrakt do roku 2026. Naopak, dres úradujúceho šampióna Niké Ligy nebudú ďalej obliekať brankár Milan Borjan a obrancovia Richard Križan a Spyros Risvanis.