Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Novota bude mať v Rapide nového kouča, Büskens skončil po 5 mesiacoch

Na snímke slovenský brankár rakúskeho klubu Rapid Viedeň Ján Novota. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Tradičný viedenský klub v prebiehajúcej sezóne zaostáva ďaleko za očakávaniami, po 14 odohratých zápasoch figuruje v tabuľke najvyššej súťaže s 20 bodmi až na piatom mieste.

Viedeň 7. novembra (TASR) - Slovenský futbalový brankár Ján Novota bude mať v Rapide Viedeň nového trénera. Vedenie popredného rakúskeho klubu v pondelok odvolalo doterajšieho hlavného kouča Mikea Büskensa, spolu s ním skončil aj športový riaditeľ Andreas Müller.

Büskens viedol Rapid od júna 2016, keď na poste nahradil Zorana Barišiča. Tradičný viedenský klub v prebiehajúcej sezóne zaostáva ďaleko za očakávaniami, po 14 odohratých zápasoch figuruje v tabuľke najvyššej súťaže s 20 bodmi až na piatom mieste, teda mimo pohárových priečok. Büskensovi definitívne "zlomila väz" víkendová domáca prehra 0:1 s AC Wolfsberger. Nemecký kouč nedával Novotovi veľa šancí medzi žrďami, aj nedeľňajší zápas presedel slovenský brankár na lavičke náhradníkov.

Meno jeho nástupcu by malo byť známe do konca reprezentačnej prestávky. "Nechceme proces uponáhľať. Môže to byť domáci aj zahraničný odborník, ale musí vedieť po nemecky," citovala agentúra APA slová prezidenta Rapidu Michaela Krammera. Müller zastával funkciu športového riaditeľa od januára 2014.