Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Omladení Nemci hrali so Srbmi nerozhodne, Löw bol spokojný

Na archívnej snímke tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw. Foto: TASR/AP

Jeho výber mal viacero dobrých šancí na skórovanie, ale veľkou prekážkou sa ukázal byť brankár Srbska Marko Dmitrovič, ktorý skvele zlikvidoval pokusy domácich.

Berlín 21. marca (TASR) - Omladený futbalový výber Nemecka remizoval v stredu v príprave vo Wolfsburgu so Srbmi 1:1. V druhom polčase o remíze rozhodol stredopoliar Bayernu Mníchov Leon Goretzka. Hostia viedli od 12. minúty vďaka zásahu Luku Joviča, domácim sa podarilo z množstva šancí napokon využiť len jednu.

Nemci sklamali na minuloročných MS v Rusku, kde ako obhajcovia vypadli už v skupine. Nevyšla im ani Liga národov, kde spadli o jednu úroveň. Tréner Joachim Löw dal teraz šancu mladým. Jeho výber mal viacero dobrých šancí na skórovanie, ale veľkou prekážkou sa ukázal byť brankár Srbska Marko Dmitrovič, ktorý skvele zlikvidoval pokusy domácich.

"Celkovo som s vystúpením spokojný, hoci tam bolo niekoľko chýb v komunikácii. To sa ale časom určite postupne zlepší," citovala nemeckého kouča agentúra AFP.

Veľkej pocty sa dočkal stredopoliar Ilkay Gündogan, keď po vystriedaní brankára Manuela Neuera vybehol do druhého polčasu s kapitánskou páskou. "Bol som trochu prekvapený, ale zároveň nesmierne hrdý. Pásku som od Manuela prevzal s veľkým rešpektom," povedal Gündogan podľa agentúry dpa.

Kuriózne je však to, že stredopoliar Manchestru City sa vlani pred MS spoločne s reprezentačným kolegom Mesutom Özilom vyfotil s tureckým prezidentom Recepom Tayyipom Erdoganom. Snímok vtedy vyvolal v Nemecku vlnu nevôle a Özil napokon skončil v národnom tíme pre údajný rasizmus. "Je to trochu zvláštny obrat po tom, čo sa dialo v uplynulých mesiacoch. O to viac sa z toho teším," priznal Gündogan.

V závere zápasu videl červenú kartu po zákroku na Leroya Saneho srbský útočník Milan Pavkov. Sane po zápase uviedol, že bude po zákroku v poriadku. "Myslím si, že ten súboj vyzeral oveľa horšie, aký napokon bol," povedal útočník Manchestru City. Nemci vstúpia do bojov o EURO 2020 v nedeľu v Amsterdame proti rivalovi z Holandska.

Löw pred marcovými zápasmi prekvapujúco vyhlásil, že už ďalej nepočíta so službami skúsených hráčov Bayernu Mníchov, majstrov sveta z 2014 Matsa Hummelsa, Jeromea Boatenga a Thomasa Müllera.