Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Organizátor Afrického poháru národov 2019 bude známy 9. januára

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Iba pred niekoľkými dňami ho CAF odobral Kamerunu. Dôvod sú vážne meškania s prípravami podujatia, ako aj nedávne násilné útoky separatistov v blízkosti dvoch miest, kde sa mal uskutočniť turnaj.

Paríž 10. decembra (TASR) - Organizátora finálového turnaja Afrického pohára národov 2019 vyberú 9. januára budúceho roka. Informovala o tom v pondelok agentúra AFP s odvolaním sa na slová prezidenta Africkej futbalovej konfederácie (CAF) Ahmada Ahmada.

Iba pred niekoľkými dňami CAF odobral budúcoročný turnaj Kamerunu. Dôvod sú vážne meškania s prípravami podujatia, ako aj nedávne násilné útoky separatistov v blízkosti dvoch miest, kde sa mal uskutočniť turnaj. Ahmad vyhlásil nový výberový proces, záujemcovia o usporiadanie musia poslať prihlášky do konca decembra. Turnaj sa začne v júni, záujem o jeho hostenie už prejavilo Maroko. Najnovšie sa intenzívne špekuluje, že by sa turnaj mohol konať v JAR.

Prihlášky musia záujemcovia podať do 14. decembra, 25. decembra sa vytvorí oficiálny zoznam kandidátov a verdikt o usporiadateľovi padne 9. januára na zasadané exekutívy CAF v Dakare. APN v roku 2021 usporiada Pobrežie Slonoviny a v roku 2023 Guinea.