Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Šport

Futbal: Oslobodili 61 ľudí spod podozrenia zo špekulatívnych prestupov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Súčasťou väčšiny transferov bol Juventus, no najvyššia čiastka, 70 miliónov eur, bola za prestup Victora Osimhena z Lille do Neapolu.

Rím 15. apríla (TASR) - Talianska futbalová federácia (FIGC) v piatok oslobodila 61 ľudí spod podozrenia zo špekulatívnych prestupov hráčov. Medzi podozrivými boli napríklad aj šéf Juventusu Turín Andrea Agnelli a jeho náprotivok Aurelio De Laurentiis z SSC Neapol.

V rámci procesu, ktorý mal pôvodne trvať oveľa dlhšie, kompetentní prešetrovali podľa informácií AFP 62 prestupov v rokoch 2019 až 2021. Inkriminované osoby mali v dokladoch navyšovať ceny za prestupy a tým zvyšovať náklady klubov.

Súčasťou väčšiny transferov bol Juventus, no najvyššia čiastka, 70 miliónov eur, bola za prestup Victora Osimhena z Lille do Neapolu. Súčasťou tohto obchodu boli ďalší štyria hráči, ktorých hodnota bola v súčte 20 miliónov eur a väčšina z nich za francúzsky tím nikdy nenastúpila.

Agnelli s ďalšími predstaviteľmi "Starej dámy" čelili ročnému zákazu činnosti, pre De Laurentiisa a jeho rodinu prokuratúra navrhovala ešte dlhší trest. Pred súd sa na neverejnom pojednávaní postavili predstavitelia ďalších deviatich tímov zo Serie A a nižších súťaží.