Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Pačinda je novou posilou Plzne, už sa zapojil do prípravy

Erik Pačinda, archívna snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Po Matúšovi Kozáčikovi, Patrikovi Hrošovskom a Romanovi Procházkovi bude štvrtý Slovák v plzenskom tíme.

Plzeň 18. októbra (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant Erik Pačinda si bude od jarnej časti českej ligy obliekať dres Viktorie Plzeň. S českým majstrom podpísal kontrakt na tri roky a už sa zapojil do prípravy. Informovala o tom oficiálna webová stránka Plzne. Pačinda v stredu ukončil pôsobenie vo fortunaligovom klube FC DAC 1904 Dunajská Streda.

Po Matúšovi Kozáčikovi, Patrikovi Hrošovskom a Romanovi Procházkovi bude štvrtý Slovák v plzenskom tíme. "Erik je skúsený hráč, ktorý pravidelne patril k dôležitým členom kádra Dunajskej Stredy. Presne zapadne do našej koncepcie. Máme tu silnú česko-slovenskú os tímu," uviedol generálny manažér Adolf Šádek.

Na Pačindu, ktorý má na konte štyri reprezentačné štarty, urobila Plzeň veľký dojem. "Prvé pocity z 'Viktorky' sú zatiaľ fantastické. Pozrel som si štadión a jeho zázemie, trochu i mesto. Verím, že sa tu dobre zabývam, už sa teším na prvý tréning. Pozrel som si aj nejaké zostrihy zo zápasov Plzne. Všimol som si, že štadión v Štruncových sadoch býva vždy plný a že Plzeň má fantastických fanúšikov. Teším sa na nich," povedal Pačinda v prvom rozhovore pre klubový web "viktoriánov".