Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Parme zaplatí zápas v Janove nábytkárska firma

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Nedostatkom financií trápený klub trikrát v sezóne zmenil majiteľa, ten zatiaľ posledný sa snaží zachrániť organizáciu pred zánikom.

Parma 27. februára (TASR) - Futbalisti AC Parma budú môcť počas víkendu odcestovať na nedeľňajší zápas do Janova. Ako informovala agentúra AP, klub zohnal sponzora, ktorý zaplatí náklady na cestovanie a ubytovanie.



Nedostatkom financií trápený klub trikrát v sezóne zmenil majiteľa, ten zatiaľ posledný sa snaží zachrániť organizáciu pred zánikom. Agentúra ANSA uviedla, že Giampietro Manenti sa dohodol s nábytkárskou firmou, že zaplatí 20.000 eur, aby futbalisti moli vycestovať na duel proti tímu slovenského reprezentanta Juraja Kucku.

Parma minulý týždeň požiadala vedenie súťaže o preloženie zápasu proti Udinese, pretože domáci funkcionári nemali ani na zaplatenie usporiadateľskej služby či energetických nákladov.


Hráči Parmy nedostali zaplatené od začiatku sezóny. Na ich podporu zorganizovala hráčska asociácia protest, na znak ktorého hráči tento víkend nastúpia na ligové zápasy s 15-minútovým oneskorením.