Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

Pich novou posilou Kaiserslauternu: Na takýto klub som čakal dlho

Róbert Pich ešte v drese Žiliny Foto: TASR/Martin Baumann

Slovenský futbalový krídelník opúšťa poľský klub Slask Vroclav.

Kaiserslautern 31. augusta (TASR) - Slovenský futbalový krídelník Róbert Pich opúšťa poľský klub Slask Vroclav. V posledný augustový deň sa upísal na tri roky 1. FC Kaiserslautern, ktorý pôsobí v druhej najvyššej nemeckej súťaži. Informovala o tom oficiálna webstránka 1. FCK.

Dvadsaťšesťročný ofenzívny futbalista nastrieľal v minulej sezóne Ekstraklasy v 37 dueloch desať gólov a na ďalších päť prihral. V priebehajúcom ročníku skóroval v poľskej súťaži trikrát, ďalší gól a dve prihrávky pridal v predkolách Európskej ligy UEFA.

"Róbert je herne silný, nebezpečný futbalista. Je to obojnohý hráč, svoje kvality preukázal už v najvyššej poľskej súťaži ako i na medzinárodnej scéne," uviedol na adresu novej posily športový riaditeľ Kaiserslauternu Markus Schupp.

Pich už pred rokom a pol pri svojom odchode zo Žiliny avizoval, že Ekstraklasa bude pre neho iba prestupnou stanicou na ceste do futbalovo vyspelejšej krajiny. Táto ambícia sa mu naplnila podpisom kontraktu so štvornásobným bundesligovým majstrom. "Je predo mnou nová výzva a som veľmi zvedavý, čo mi prinesie do mojej kariéry. Na takýto klub som čakal dlho. Rozhodol som sa tak aj na základe skutočnosti, že sa chcem prebojovať do slovenskej reprezentácie a som si istý, že Kaiserslautern mi môže v tomto smere pomôcť." uviedol rodák zo Svidníka pre portál sport.sk.

Kaiserslautern figuruje po úvodných piatich kolách na šiestom mieste tabuľky II. Bundesligy. "Majú však veľké ambície, chcú sa vrátiť do prvej ligy. Ide o známy klub, ktorý sa všemožne snaží o návrat medzi nemeckú elitu. Mojou vysnívanou futbalovou destináciou je síce Taliansko alebo Španielsko, ale takúto šancu som nemohol prepásť," dodal niekdajší ofenzívny ťahúň MŠK Žilina, o ktorého sa zaujímali aj Legia Varšava či turecká Kasimpasa. Podľa informácií sport.sk z okolia poľského klubu sa transferová čiastka pohybuje na úrovni 350-tisíc eur, pričom 25 percent dostane žilinský klub.