Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Šport

Pich sa vrátil do Slasku, podpísal kontrakt do júna 2018

Róbert Pich Foto: TASR/Martin Baumann

Pre Picha je to už tretia zastávka v momentálne dvanástom tíme tabuľky najvyššej súťaže.

Vroclav 12. januára (TASR) - Slovenský futbalista Robert Pich sa vrátil do poľského Slasku Vroclav. Dvadsaťosemročný stredopoliar vo štvrtok podpísal s tímom zmluvu do konca júna 2018. Informovala oficiálna stránka klubu.

Pre Picha je to už tretia zastávka v momentálne dvanástom tíme tabuľky najvyššej súťaže. V Slasku pôsobil v sezónach 2013/14 a 2014/15 a v januári 2016 sa do mužstva vrátil na polročné hosťovanie. V drese Slasku odohral dokopy 81 zápasov a strelil 14 gólov.

"Mám rešpekt voči tomuto klubu a on voči mne. Mal som i finančne lepšie ponuky, ale vybral som si Slask. Cítim sa tu dobre, chcel som sa vrátiť," povedal.

Prebiehajúci ročník odštartoval v nemeckom druholigovom klube 1. FC Kaiserslautern, no keďže nemal miesto v základnej zostave, koncom roka sa s vedením dohodli na predčasnom ukončení zmluvy, ktorá mala pôvodne vypršať v roku 2018. "Myslel som si, že budem hrať viac, ale výlet do Nemecka neberiem ako stratený čas. Dal mi niečo nové - skúsenosti. Myslím si, že som lepší hráč ako predtým," dodal Pich.