Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Po A-tímoch si zmerajú sily aj mužstvá Slovenska a Škótska do 21 rokov

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie do 21 rokov Pavel Hapal (vľavo) sa teší spoločne s kapitánom Milanom Škriniarom. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Na rozdiel od októbrového zápasu A-mužstiev, ktorý sa skončil 3:0 v prospech SR, nepôjde v stredu 9. novembra v Myjave o dôležité kvalifikačné body.

Myjava 8. novembra (TASR) - Po A-tímoch Slovenska a Škótska sa v krátkom čase stretnú aj futbalové výbery týchto krajín do 21 rokov. Na rozdiel od októbrového zápasu A-mužstiev, ktorý sa skončil 3:0 v prospech SR, nepôjde v stredu 9. novembra v Myjave o dôležité kvalifikačné body.

Tréner tímu SR 21 Pavel Hapal však chce uspieť aj v prípravnom stretnutí, čím by jeho zverenci potvrdili predchádzajúce vydarené výsledky. "Hoci v princípe nejde o rezultát, ideme do každého zápasu s cieľom zvíťaziť. Radi by sme ukončili rok úspešne," citovala českého kouča oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Z dvadsaťjednotky sa v novembrovom asociačnom termíne predstaví v áčku trojica Milan Škriniar, Stanislav Lobotka, Matúš Bero. V Hapalovej nominácii zostali iné známe tváre, od brankár Adriána Chovana, ktorý prišiel na zraz s menším zdravotným problémom, no trénoval, cez obrancu Branislava Niňaja po krídelníkov Alberta Rusnáka ml. s Jaroslavom Mihalíkom. "Zostavu máme v hlave už dlhšie. Musíme prihliadať na zdravotný stav, ale hlavnú kostru už máme. Do bránky pôjde jeden z dvojice Chovan, Hruška, rozhodneme sa až tesne pred výkopom. Na post kapitána sú na výber Braňo Niňaj či Albert Rusnák," uviedol Hapal.

Mladí Slováci nemusia absolvovať play off o budúcoročné majstrovstvá Európy tejto vekovej kategórie do Poľska, keďže postúpili priamo na základe víťazstva v ôsmej eliminačnej skupine. Ich škótskym vrstovníkom sa darilo menej, z desiatich duelov vyťažili osem bodov a v tretej skupine obsadili piatu pozíciu. "S výnimkou Challenge Trophy sme nemali možnosť konfrontácie s ostrovným futbalom. Je to iný štýl hry, Škóti prídu s mladým mužstvom. Väčšina tímov, ktoré nepostúpili na šampionát, sa už pripravuje na nasledujúci cyklus s mladšími ročníkmi. Bude sa hrať agresívne, osobné súboje budú úplne odlišné než dosiaľ absolvovali," povedal Hapal o súperovi.

Po stredajšom stretnutí odcestuje výber SR do 20 rokov na turnaj do španielskej La Mangy, kde narazí na rovesníkov z Nórska a Írska.