Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Šport

Po Maradonovi chcú pomenovať ulicu pri štadióne v Buenos Aires

Na snímke žena vešia transparent s nápisom "Zbohom Diego" na budove s podobizňou argenínskej futbalovej legendy Diega Maradonu v Neapole 26. novembra 2020. Foto: TASR/AP

Maradona zomrel 25. novembra vo veku 60 rokov na zlyhanie srdca.

Buenos Aires 5. decembra (TASR) – Na počesť futbalového velikána Diega Maradonu chcú pomenovať jednu z ulíc v argentínskom hlavnom meste Buenos Aires. S návrhom prišli členovia tamojšieho mestského zastupiteľstva.

Meno po Maradonovi by mala niesť časť bulváru v centre mesta, ktorý vedie k štadiónu klubu Argentinos Juniors. V ňom začal majster sveta z roku 1986 svoju výnimočnú kariéru, pôsobil tam v rokoch 1976 až 1981 pred prestupom do Bocy Juniors. Od roku 2004 už nesie po Maradonovi štadión Argentinos Juniors svoj názov.

Návrh zastupiteľstva počíta aj s vytvorením turistického, športového a kultúrneho okruhu v okolí štadióna ako trvalú poctu Maradonovi. „Nič sa nevyrovná radosti a šťastiu, ktoré dal Maradona obyvateľom Argentíny," uviedol člen zastupiteľstva Claudio Morresi. Maradona zomrel 25. novembra vo veku 60 rokov na zlyhanie srdca. Informovala agentúra AFP.