Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Šport

Polícia v Slovinsku a Chorvátsku rozbila stávkarský gang

Ilustračné foto. Foto: TASR

Gang, ktorý spolupracoval s ďalšími ilegálnymi skupinami investujúcimi do stávok financie získané z obchodu s drogami, ilegálne tipoval najmä v Ázii.

Ľubľana 19. decembra (TASR) - Polícia v Slovinsku a Chorvátsku rozbila gang, ktorý zarábal na nelegálnych stávkach na zmanipulované futbalové zápasy.

"Deväť podozrivých zatkli v Slovinsku a dvoch v Chorvátsku. Polícia prehľadala trinásť bytov a pätnásť automobilov v oboch krajinách. Zaistila tiež 35 počítačov, 20.000 eur v hotovosti a 40.000 eur vo falošných bankovkách," informuje agentúra dpa.

Obvinení manipulovali zápasy profesionálov v Srbsku, Macedónsku a Českej republike. Gang, ktorý spolupracoval s ďalšími ilegálnymi skupinami investujúcimi do stávok financie získané z obchodu s drogami, ilegálne tipoval najmä v Ázii.

Slovinská polícia prišla na stopu gangu sledovaním podozrivých internetových stránok. Vyšetrovanie sa začalo už v marci. Špecialista Europolu Sergio D'Orsi označil korupciu v športe za "seriózny zločin a globálny fenomén".

Europol oznámil, že nelegálny stávkový program bol vytvorený takým spôsobom, aby zabezpečil úplnú anonymitu pri všetkých finančných transakciách.