Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Šport

Slovenky prehrali v príprave v Poľsku 1:4

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Zverenky Zsolta Pakuszu v septembri skončenej kvalifikácii MS 2015 v Kanade skončili v 1. skupine na poslednom šiestom mieste.

Nieciecza 30. októbra (TASR) - Slovenské futbalové reprezentantky uzavreli vo štvrtok kalendárny rok 2014 prípravným zápasom v Poľsku, v ktorom prehrali s domácou reprezentáciou 1:4. Zverenky Zsolta Pakuszu v septembri skončenej kvalifikácii MS 2015 v Kanade skončili v 1. skupine na poslednom šiestom mieste.

"Bol to typický priateľský zápas, nehralo sa v maximálnom tempe. Pre nás aj Poľky však splnil účel, vyskúšali sme všetky hráčky, ktoré tak dostali priestor. Musím povedať, že pod výsledok sa podpísala naša slabá efektivita v premieňaní šancí. Kým Poľky boli oveľa lepšie v efektivite, keď premenili štyri šance z piatich, my sme asi z rovnakého počtu príležitostí premenili iba jedinú. Je to škoda, lebo sme ich mali za vyrovnaného stavu a výsledok mohol byť iný. Dostali sme góly po našich chybách a opakujem, rovnako ako v kvalifikácii MS doplatili na nepremieňanie šancí," povedal TASR Zsolt Pakusza, tréner SR.



výsledok:

Poľsko - SR 4:1 (1:0)

Góly: 41. Kamczyková, 68. Kaletková, 78. Pajorová, 90. Pakulská – 65. Mravíková

základná zostava SR: El Dahaibiová – Fischerová, Matysová, Kolenová, Vojteková, Ondrušová, Fatulová, Košíková, Hmírová, Šušková, Bartovičová