Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Šport

Crystal Palace a Newcastle si body podelili, Dúbravka na lavičke

Futbalista Crystal Palace Wilfried Zaha (vľavo) a hráč Newcastle United Jamaal Lascelles Foto: TASR/AP

V šlágri kola remizoval Liverpool na štadióne Anfield Road s Tottenhamom 2:2.

Londýn 4. februára (TASR) – V nedeľnom zápase 26. kola najvyššej anglickej futbalovej ligy si Crystal Palace a Newcastle podelili body po remíze 1:1.

Hostia viedli od 22. minúty, keď po rohu poslal loptu do bránky Mohamed Diame. Konečný výsledok stanovil v 55. minúte z pokutového kopu Luka Milivojevič.

Z lavičky sledoval stretnutie slovenský brankár Martin Dúbravka, ktorý prišiel do Newcastlu koncom januára zo Sparty Praha.

V šlágri kola remizoval Liverpool na štadióne Anfield Road s Tottenhamom 2:2. Už v 3. minúte využil zmätok v obrane Hotspur egyptský útočník Mohamed Salah, ktorý zachytil nepresnú prihrávku Erica Diera a strelou k ľavej žrdi prekonal brankára Huga Llorisa. Napokon sa dočkali aj aktívnejší Londýnčania, keď v 80. minúte skóroval striedajúci Keňan Victor Wanyama. Domáci však nepovedali posledné slovo a v nadstavenom čase úradoval opäť Salah. Jeho gól z tesnej blízkosti však nezložil bojovných "kohútov" na lopatky a Harry Kane premenil v posledných sekundách duelu pokutový kop na svoj jubilejný stý gól v Premier League.

sumár:

FC Crystal Palace – FC Newcastle United 1:1 (0:1)
Góly:
55. Milivojevič (11m) – 22. Diame

FC Liverpool – FC Tottenham Hotspur 2:2 (1:0)
Góly:
3. a 90.+1 Salah – 80. Wanyama, 90.+5 Kane (11m)