Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Šport

VIDEO: Liverpool vyhral nad Crystal Palace gólom z penalty z 96. min.

Na snímke hráč Liverpoolu Roberto Firmino oslavuje gól v zápase 29. kola anglickej futbalovej Premier League Crystal Palace - FC Liverpool (1:2) v nedeľu 6. marca 2016. Foto: TASR/AP

V zostave The Reds stále chýbal zranený slovenský stopér Martin Škrtel, ktorý nebol ani na lavičke.

Londýn 6. marca (TASR) - Futbalisti FC Liverpool uspeli v nedeľňajšom stretnutí 29. kola anglickej Premier League na ihrisku Crystal Palace, keď s desiatimi hráčmi dokázali v druhom polčase otočiť skóre z 0:1 na 2:1. Víťazstvo hosťom zariadil v šiestej minúte nadstaveného času belgický útočník Christian Benteke gólom z penalty. Zverenci trénera Jürgena Kloppa tak v tabuľke poskočili z deviatej na siedmu pozíciu, Crystal Palace je pätnásty. V zostave "The Reds" stále chýbal zranený slovenský stopér Martin Škrtel, ktorý nebol ani na lavičke.



V prvom polčase si vypracovali sľubnejšie šance domáci, v 8. min. napálil loptu Yannick Bolasie zblízka iba do brankára Simona Mignoleta a o tri minúty neskôr Emmanuel Adebayor hlavičkoval do brvna. Londýnčania sa ujali vedenia až v druhom dejstve, keď strelou spoza šestnástky rozvlnil sieť Joe Ledley. Plány hosťom následne nahlodal aj James Milner, ktorý v 62. min. videl po druhej žltej karte červenú. Paradoxne, vylúčenie viac pomohlo hráčom Liverpoolu než Crystal Palace. O vyrovnanie sa postaral v 72. min. Roberto Firmino, ktorý potrestal zlé odkopnutie domáceho brankára Alexa McCarthyho, a v 96. min. prišiel nedovolený zákrok Damiena Delaneyho v šestnástke na Bentekeho. Jedenástku samotný faulovaný hráč bezpečne premenil a rozhodol o triumfe hostí.

Anglicko - Premier League - 29. kolo:

Crystal Palace - FC Liverpool 1:2 (0:0)

Góly:
48. Ledley - 72. Firmino, 90.+6 Benteke, ČK: 62. Milner (Liverpool) po druhej ŽK