Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Šport

Premiér Malajzie gratuloval Subrimu, prvému Ázijčanovi s Puskás Award

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Subri je vôbec prvým hráčom z Ázie, ktorý v hlasovaní fanúšikov získal toto prestížne ocenenie.

Kuala Lumpur 10. januára (TASR) - Malajzijský premiér Najib Razak zablahoželal futbalistovi miestneho Penang FA Mohdovi Faizovi bin Subrimu, ktorý sa v pondelok stal laureátom Ceny Ferenca Puskása za najkrajší gól roka 2016. Subri je vôbec prvým hráčom z Ázie, ktorý v hlasovaní fanúšikov získal toto prestížne ocenenie.

Podarilo sa mu to za fantastický rotovaný priamy kop v ligovom zápase vo februári 2016. "Veľká gratulácia Faiz Subri. Úspech v ankete #FIFAPuskasAward 2016 bude inšpiráciou pre veľa futbalistov v Malajzii," napísal premiér na sociálnej sieti.



Kandidátmi na ocenenie boli aj Brazílčan Marlone a mladá Venezuelčanka Daniuska Rodriguezová. "Nikdy by som nepomyslel, že vyhrám takúto cenu. Chcem povedať ďakujem môjmu tímu, rodine a všetkým, ktorí za môj gól hlasovali," povedal na udeľovaní cien v Zürichu laureát z pripraveného prejavu v mobilnom telefóne. Minulý rok cenu vyhral Brazílčan Wendell Lira z klubu Goianesia, v roku 2012 Puskásovu cenu získal slovenský reprezentant Miroslav Stoch, gólom v drese tureckého Fenerbahce Istanbul.

Faizov gól dostal 59,46 percent všetkých hlasov.