Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Šport

Prezident Juventusu Turín Agnelli dostal ročný zákaz činnosti a pokutu

Andrea Agnelli. Foto: TASR/AP

Talianska futbalová federácia (FIGC) ho potrestala za to, že povolil predaj vstupeniek a permanentiek fanúšikom, ktorí sú v spojení s organizovaným zločinom.

Rím 26. septembra (TASR) - Prezident Juventusu Turín Andrea Agnelli dostal ročný zákaz činnosti. Talianska futbalová federácia (FIGC) ho potrestala za to, že povolil predaj vstupeniek a permanentiek fanúšikom, ktorí sú v spojení s organizovaným zločinom. Juventus musí navyše zaplatiť pokutu 300.000 eur a Agnelli čiastku 20.000 eur. Informovala o tom agentúra dpa.

Agnelliho usvedčili, že súhlasil s predajom lístkov nad povolený limit fanúšikom, ktorí mali narúšať priebeh zápasov. Prezident "starej dámy" všetky priestupky poprel, ale priznal stretnutie s Roccom Dominellom, "ultra" fanúšikom spojeným s kalábrijským podsvetím, ktorého odsúdili za korupciu na osem rokov. Agneli uviedol, že Dominello bol len súčasťou väčšej skupiny fanúšikov "Juve", s ktorými sa stretol pri slávnostných príležitostiach a nikdy nechcel vykonávať nezákonnú činnosť.

Prokurátor Giuseppe Pecoraro žiadal pre Agnelliho vyšší trest 2,5 roka a snažil sa presadiť, aby Juventusu odohral dve domáce stretnutia pred prázdnymi tribúnami. "Som čiastočne spokojný, pretože sa nám podarilo dokázať vinu Agnelliho i ďalších. Fakty sú však natoľko závažné, že prezident Juventusu mal dostať vyšší trest," uviedol Pecoraro pre taliansku tlačovú agentúru ANSA.