Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Šport

Prezident Sionu dostal 14-mesačný zákaz vstupu na štadión a pokutu

Christian Constantin Foto: TASRAP

Christian Constantin sa po víťaznom zápase švajčiarskej ligy na pôde Lugana (2:1) postaral o škandál. Televíznemu spolukomentátorovi Rolfovi Fringerovi uštedril facku a kopanec.

Bern 12. októbra (TASR) - Prezident futbalového klubu FC Sion Christian Constantin dostal za fyzický útok na televízneho analytika 14-mesačný zákaz vstupu na tamojšie štadióny. Vedenie Švajčiarskej futbalovej ligy mu zároveň "naparilo" pokutu 100.000 švajčiarskych frankov (v prepočte cca 86.526 eur).

Trest sa podľa agentúry AP vzťahuje okrem ligových stretnutí aj na zápasy Švajčiarskeho pohára a medzištátne duely. Constantin sa môže voči verdiktu odvolať.

Constantin sa po víťaznom zápase švajčiarskej ligy na pôde Lugana (2:1) postaral o škandál. Televíznemu spolukomentátorovi Rolfovi Fringerovi totiž uštedril facku a kopanec. Fringer, ktorý bol v minulosti švajčiarsky reprezentačný tréner, predtým počas priameho prenosu nazval Constantina "narcisom s nulovou empatiou", čo šéf Sionu neuniesol. "Nakopal som ho do zadku, bol to dobrý pocit," citovala agentúra DPA slová Constantina.

Vedenie ligy incident ostro odsúdilo a proti Constantinovi iniciovalo disciplinárne konanie. Šéf Sionu neskôr abdikoval na post viceprezidenta kandidatúry Sionu na ZOH 2026.